Pakje Kunst®

Pakje Kunst

Voor slechts € 4,- kunst uit een automaat? In de bibliotheek van Alkmaar Centrum is het mogelijk. Uit een oude sigarettenautomaat trek je een Pakje Kunst® met daarin een uniek kunstwerk van een kunstenaar uit de regio.

 

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit een oude mechanische sigarettenautomaat voor slechts € 4,-. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan € 3,-. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen.De oude sigarettenautomaat is te vinden onder de grote trap van de bibliotheek. 

Tip, neem twee keer twee euro mee, want in de bibliotheek is geen contant geld aanwezig.

 

Pakje Kunst® Noord-Holland Noord 

Linda Goudsblommedewerker van Bibliotheek Kennemerwaard, die overigens zelf ook kunstenaar is, haalde Pakje Kunst® naar AlkmaarHet viel haar op dat in de regio Noord-Holland Noord nog geen automaat te vinden is.Al vrij snel waren er voldoende kunstenaars uit de regio om de automaat te vullen.

Adverteren op Pakje Kunst®

Het is ook mogelijk om op de zijkant van de doosjes, waarin de kunstwerkjes zijn verpakt, te adverteren door middel van een sticker. De kosten voor de advertentie bedragen € 250,- (excl. btw) per 1000 doosjes. Pakje Kunst ® zorgt voor het drukken en verzenden van het materiaal. Interesse? Neem over de advertentiemogelijkheden contact op met Linda Goudsblom via:  of .

Over Pakje Kunst®

Pakje Kunst® is een initiatief van Ro-NaltSchrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. In november 2016 gaf hij een pitch bij de Awesome Foundation Tilburg, en sleepte daarbij € 1000,- in de wacht. Hiervan kocht hij drie automaten en 400 doosjes. De doosjes werden Pakje Kunst genoemd, de automaten Artomaat. Het werd een groot succes. Op 21 december werd de eerste Artomaat officieel in gebruik genomen. In de eerste week werden er meer dan 400 doosjes verkocht. In 2018 is Pakje Kunst uitgegroeid naar 30 automaten in 22 steden verspreid over Nederland en doen er ruim 750 kunstenaars mee. Kijk voor meer informatie op www.pakjekunst.com