Op het Podium

Podium Alkmaar Centrum

Met talloze leerzame, gezellige, interessante en bijzondere evenementen verbindt de bieb allerlei mensen aan elkaar. Met groot plezier faciliteren we de meest uiteenlopende activiteiten op de podia van onze vestigingen. 

 

Bibliotheek zoekt activiteiten voor podia

Bij Bibliotheek Kennemerwaard is altijd wat te doen! Met talloze leerzame, gezellige, interessante en bijzondere evenementen verbindt de bieb allerlei mensen aan elkaar. Met groot plezier faciliteren we de meest uiteenlopende activiteiten op de podia van onze vestigingen. Daarvoor zijn we altijd op zoek naar aansprekende activiteiten.

Wilt u een niet-commerciële presentatie, lezing, workshop, voorstelling of andere activiteit organiseren, dan denken we graag met u mee. We kunnen tot een samenwerking komen als de ideeën aansluiten bij de doelstellingen en ambities van de bibliotheek. Als dat het geval is, heeft de bieb het volgende te bieden:

  • Bibliotheek Kennemerwaard biedt haar ruimtes graag aan als locatie voor uw activiteit. Dit kunnen o.a. de podia en het MediaLab in Alkmaar Centrum of Heerhugowaard zijn of een andere, overeengekomen plek in een vestiging. In overleg met de programmeur van de betreffende vestiging wordt de beste locatie uitgezocht, maar uitgangspunten zijn altijd de daadwerkelijke podia en MediaLabs. 

  • In de locaties Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare en Heerhugowaard is een MediaLab aanwezig. Hier kunt u t.b.v. uw activiteit gebruik maken van de aanwezige apparatuur. We hebben de beschikking over 8 PC’s, tablets, een 3D videocamera, foto- en videobewerkingssoftware en audioapparatuur.

  • Bibliotheek Kennemerwaard wil graag reuring in haar vestigingen en daarom zijn de te gebruiken ruimtes voor podiumactiviteiten en het MediaLab altijd openbaar toegankelijk. Houd dus rekening met eventuele achtergrondgeluiden en omgevingsruis.
  • De bibliotheek vraagt geen geld voor het gebruik van haar podia, mits de activiteit tijdens openingstijden plaatsvindt. Er wordt geen toegangsprijs gevraagd. Daarnaast betalen we ook niet voor de activiteiten die plaatsvinden! De samenwerking wordt aangegaan op basis van gesloten beurzen.

  • De bibliotheek ondersteunt uw activiteit op het gebied van communicatie. Dat doen we door plaatsing van het evenement in de agenda op de website, op onze social media en (indien mogelijk) door middel van agendaposters in de vestiging. Overige communicatie zoals persbenadering of de ontwikkeling van communicatiemiddelen als flyers en posters zijn voor uw eigen verantwoordelijkheid en rekening. Hierin kunnen wij u eventueel wel adviseren.

  • Een gastvrouw van de bibliotheek is aanspreekpunt op de dag zelf. Zij helpt u op weg met het klaarzetten van stoelen en het aansluiten van standaard technische voorzieningen zoals beamer, laptop en geluidsapparatuur. Indien behoefte is aan specifieke technische middelen zijn huurkosten hiervan voor rekening van de organisator.

Inschrijven voor activiteiten is mogelijk via de links onder aan deze pagina.

Onze programmeurs nemen na ontvangst van uw formulier zo snel mogelijk contact met u op. 

Podium aanvraag lezing (boekpresentatie)

Podium aanvraag workshop / activiteit

Podium delen creatieve ideeën