DichtDruk

Poëzie en grafiek komen samen in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Gedurende een reeks van acht kwartalen maken acht verschillende duo’s van dichters en grafici een uitgave.

Over DichtDruk

Dichtdruk is een samenwerking van het Grafisch Atelier Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en literair platform Reuring. Poëzie en grafiek komen samen in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Gedurende een reeks van acht kwartalen maken acht verschillende duo’s van dichters en grafici een uitgave. De opzet is een prikkelende manier om poëzie en grafiek te verbinden. Het leidt tot een nieuw product waarin dichters en grafisch kunstenaars elkaar tot inspiratie dienen. De stukken worden in beperkte oplage uitgebracht en te koop aangeboden, dit gaat op inschrijving. 

De kunstenaars en dichters bevinden zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd. De dichters en grafici zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er acht duo's zijn ontstaan. Twee jaar lang zal ieder kwartaal één duo hun werk presenteren, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo's bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio.

Laatste DichtDruk Duo 

Zaterdag 2 mei presenteren dichter Alja Spaan en kunstenaar Niels Zwirs tijdens de laatste DichtDruk, wat hun samenwerking heeft opgeleverd.

Uiteraard is er tijd voor ontmoeting en napraten met de kunstenaars. Ook zijn de voorgaande DichtDruk edities deze middag te bewonderen.

U bent op zaterdag 2 mei vanaf 16.00 uur, van harte welkom in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. De entree is gratis. Uiteraard mét nagesprek en ontmoeting met de kunstenaars.  

 

Deelnemers

Duo

Dichter                                           

Kunstenaar

Presentatie

1               

Joris Miedema

Piet Lont                                                 

 

2

Inge Nicole (Bak)

Nicola Kloosterman

 

3

Elly Stolwijk

Jules Kockelkoren

 

4

Elly de Waard

Nikki Wester

 

5

Elbert Gonggrijp

Gerben Hermanus

 

6

Demi Baltus

Mirjam Oosterbaan

 

7

Martin Wijtgaard

Charlotte Samuels

zaterdag 25 januari 2020

8

Alja Spaan

Niels Zwirs

zaterdag 2 mei 2020

 

Verkoop

Er kan worden ingetekend voor ieder kwartaaluitgave ( € 40,-) of op de hele serie ( € 250,-). Geinteresseerd? Neem dan contact op met het Grafisch Atelier Alkmaar

 

Mede mogelijk gemaakt door

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten.