DichtDruk

DichtDruk prent Mirjam Oosterbaan

Poëzie en grafiek komen samen in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Gedurende een reeks van acht kwartalen maken acht verschillende duo’s van dichters en grafici een uitgave.

Over DichtDruk

Dichtdruk is een samenwerking van het Grafisch Atelier Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en literair platform Reuring. Poëzie en grafiek komen samen in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Gedurende een reeks van acht kwartalen maken acht verschillende duo’s van dichters en grafici een uitgave. De opzet is een prikkelende manier om poëzie en grafiek te verbinden. Het leidt tot een nieuw product waarin dichters en grafisch kunstenaars elkaar tot inspiratie dienen. De stukken worden in beperkte oplage uitgebracht en te koop aangeboden, dit gaat op inschrijving. 

De kunstenaars en dichters bevinden zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd. De dichters en grafici zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er acht duo's zijn ontstaan. Twee jaar lang zal ieder kwartaal één duo hun werk presenteren, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo's bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio.

Laatste DichtDruk Duo 

Zaterdag 2 mei aanstaande stond de laatste aflevering van Dichtdruk op de agenda. Dit succesvolle project waar 8 dichters en 8 kunstenaars aan meewerkten, trok veel aandacht op de speciale Reuring-bijeenkomsten die eerst in Koekenbier en later in de bibliotheek werden gehouden. 

Onze agenda's zijn echter leeg getrokken, u blijft thuis en wij ook. Om u een klein beetje een idee te geven wat die laatste, 8e, aflevering in zou houden, treft hieronder een detail van zowel het kunstwerk van Niels Zwirs als het gedicht van Alja Spaan. 

Op een nader te bepalen datum zullen wij alles onthullen. Ondertussen kunt u ook kijken op de site van Niels Zwirs en op die van Alja Spaan. Ook zijn wij vertegenwoordigd op Facebook (Niels) (Alja), Pinterest (Niels) (Alja) en Alja op Soundcloud

Bovendien kunt u altijd mailen naar het Grafisch Atelier om alvast de aflevering te reserveren of eerdere edities aan te schaffen. Alle presentaties staan op de Reuringsite onder het kopje dichtdruk afleveringen.

We wensen u geduld, sterkte en een goede gezondheid en zien u graag later terug. 

dichtdruk8IMG 20200424 WA0000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DichtDruk Deelnemers

Duo

Dichter                                           

Kunstenaar

Presentatie

1               

Joris Miedema

Piet Lont                                                 

 

2

Inge Nicole (Bak)

Nicola Kloosterman

 

3

Elly Stolwijk

Jules Kockelkoren

 

4

Elly de Waard

Nikki Wester

 

5

Elbert Gonggrijp

Gerben Hermanus

 

6

Demi Baltus

Mirjam Oosterbaan

 

7

Martin Wijtgaard

Charlotte Samuels

 

8

Alja Spaan

Niels Zwirs

informatie volgt

 

Verkoop

Er kan worden ingetekend voor ieder kwartaaluitgave ( € 40,-) of op de hele serie ( € 250,-). Geinteresseerd? Neem dan contact op met het Grafisch Atelier Alkmaar

 

Mede mogelijk gemaakt door

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten.