Volwassenen

Ontdek wat de bibliotheek jou te bieden heeft

We zijn weer open!

Yes, de bibliotheek weer open! We zijn blij je weer te mogen ontvangen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je de bibliotheek veilig en prettig kunt bezoeken. We zien je graag weer in één van onze vestigingen. Bereid je voor je bezoek goed voor door de huidige maatregelen alvast te bekijken. Tot in de bieb!

Bekijk de huidige maatregelen

Ontdek de online diensten

Ook online hebben we een breed aanbod! Bibliotheekleden kunnen kiezen uit een grote collectie e-books en luisterboeken. Maar ook bieden we online vele cursussen of ondersteuning aan. Alles om je te (blijven) inspireren. 

Bekijk ons aanbod

Ontmoeting & Cultuur

Dag en Dauw

 

Culturele activiteiten en ontmoetingen voor iedereen vanaf 60 jaar, tegen een betaalbare prijs. 

Op het Podium

Met talloze leerzame, gezellige, interessante en bijzondere evenementen verbindt de bieb allerlei mensen aan elkaar. Met groot plezier faciliteren we de meest uiteenlopende activiteiten op de podia van onze vestigingen. 

Kunst & Cultuur Cirkels

Voer gesprekken met culturele inhoud, over de telefoon. Leer anderen kennen en spreek over inspirerende quotes, prachtige kunstwerken of mooie gedichten.

Blijf jezelf ontwikkelen

Europe Direct NHN

Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie. Organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen en actief Europees burgerschap stimuleren. 

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je niet uit komt? Of twijfel je aan de antwoorden die je zelf gevonden hebt? Mail je vraag naar .

Wij zijn gespecialiseerd in het selecteren van informatie en kunnen je betrouwbare bronnen en instanties aanraden.

 

Lees meer over Stel je vraag

Volwassenen agenda

Wat gebeurt er online?

Wil je ook op de hoogte blijven over wat de bibliotheek doet en organiseert? 

Alkmaar Dichtstad

 

ALKMAAR DICHTSTAD wil cultuurmakers en culturele organisaties DICHTER bij elkaar brengen. Verschillende activiteiten worden georganiseerd om het dichterschap verder te ontwikkelen. Het uitgangspunt voor alle activiteiten is het werk van dichter Tentije en andere Alkmaarse dichters. 

Pakje Kunst®

Voor slechts € 4,- kunst uit een automaat? In de bibliotheek van Alkmaar Centrum is het mogelijk. Uit een oude sigarettenautomaat trek je een Pakje Kunst® met daarin een uniek kunstwerk van een kunstenaar uit de regio.