Direct naar de inhoud

VakantieLezen

Doorlezen loont!

Met het programma Vakantielezen stimuleert Bibliotheek Kennemerwaard, samen met de basisscholen en ouders, kinderen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Daarmee blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren kinderen ook dat lezen overal en altijd leuk is. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen.

Wat gaan we doen?

VakantieLezen is speciaal voor basisschoolleerlingen van groep 3 & 4. Op diverse scholen hebben de leesconsulenten van de Bibliotheek op School landkaarten uitgedeeld. Hierop staan 6 landen. Voor elk land kunnen jullie als gezin een sticker verdienen door opdrachten te maken op www.vakantie-lezen.nl . Zijn alle opdrachten van een land af? Dan heb je dat codewoord compleet. Geef dit woord door bij jou in de bieb en ontvang een sticker voor op de landkaart. Landkaart helemaal vol? Laat hem zien in de bieb en ontvang een leuk prijsje! 

Heb jij geen landkaart gekregen? Geen nood, je kunt een landkaart namelijk ook ophalen in de bibliotheek. Dit kan vanaf 6 juli, dat is ook het moment waarop je een sticker op kunt komen halen.

De Bibliotheek op School consulenten wensen je een fijne vakantie met veel leesplezier!

VakantieLezen, hoe werkt het? | BiebLab