Vakantieleestips

Tips tegen de vakantieleesdip!

Tips tegen de vakantieleesdip!

Ontvang tijdens de zomervakantie wekelijks een leestip in je mailbox. Speciaal voor ouders van kinderen van 6 - 12 jaar.

 

De zomervakantie staat alweer voor de deur! Wij hopen dat alle kinderen ook in deze weken lekker blijven lezen. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen teruggaan in leesniveau tijdens de zomervakantie. Op leesniveau blijven is belangrijk voor de leesvakken, maar ook voor bijvoorbeeld geschiedenis en rekenen!

De leesconsulenten van Bibliotheek Kennemerwaard hebben leuke tips bedacht om het lezen te stimuleren en zo de leesdip tegen te gaan. Tijdens de zomervakantie sturen we wekelijks een leestip per mail naar je toe als handig steuntje in de rug. We geven je nu alvast een eerste tip:

Alvast een eerste tip: Zien lezen doet lezen! Dus ga er even lekker voor zitten en pak af en toe ook zelf een boek, tijdschrift of krant.

Wil jij de vakantieleesdip voorkomen? Meld je dan hieronder aan voor de maillist: ZomerVakantieleestips.

 
 
 
 
Fijne vakantie!
Namens medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard

Alle leestips per week op een rij

Vakantieleestip #1

Raadsels

Nog even en het is zomervakantie!

Om goed voorbereid te zijn, geven we al voor de zomervakantie start onze eerste leestip. De tweede tip geven we op vrijdag 15 juli, de dag dat voor de meeste basisschoolleerlingen de zomervakantie van start gaat. Gaan jullie al bijna op reis?

Gebruik de komende periode om samen boeken uit te zoeken bij jouw bieb.

Vakantieleestip #2

Informatieboeken

Yesss de vakantie is gestart!

En... is jullie raadselpot al goed gevuld? Geen idee waar we het over hebben? Onze Vakantieleestip #1 lees je hier terug. Vandaag ontvang je onze tweede vakantieleestip die gaat over informatieboeken. Klinkt dat saai? Nou dat is het zeker niet. Maak kennis met Vakantieleestip #2!

En natuurlijk wensen alle medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard jullie een ontzettend fijne zomervakantie! 

Vakantieleestip #3

Toneellezen

Gaan we het toneel op?

Anders dan het onderwerp doet vermoeden heeft toneellezen weinig met een podium te maken. Maar wel met een rollenspel. Je leest er alles over in Vakantieleestp #3

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze tips met jouw omgeving te delen. Stuur deze pagina dan door. 

Vakantieleestip #4

Speur mee!

Ken jij de boeken van Waar is Wally? Nee? Kijk eens hier en reserveer een exemplaar. Heerlijk eindeloos turen in een boek tot je het juiste plaatje hebt gevonden, of is dat hem toch niet...?!? Vakantieleestip #4 gaat over zoekboeken.

Lees ook de andere Vakantieleestips nog eens terug! We verzamelen alle leestips op deze pagina.

Vakantieleestip #5

Luister mee

Leestip #5 gaat over podcasts. Het luisteren van podcasts helpt kinderen los te komen van tablet en smartphone met als doel de hoeveelheid schermtijd per dag terug te dringen. En wist je dat kinderen creatiever reageren op radioverhalen dan op verhalen op televisie? Fijne (luister) vakantie!

Lees ook de andere Vakantieleestips nog eens terug! We verzamelen alle leestips op deze pagina.

Vakantieleestip #6

Dobbelen maar!

In #Tip 6 combineren we het lezen met een dobbelspel. Bij dit spel zijn alleen maar winnaars.

En we garanderen veel lol. Veel plezier samen!

Lees ook de andere Vakantieleestips nog eens terug! We verzamelen alle leestips op deze pagina.

Vakantieleestip #7

Ontdek welke serie bij jou kind past

Weet je dat er ontzettend veel leuke series te lezen zijn? Ken je al een van deze bekende series: kapitein onderbroek, Evi en eenhoorn, piraat blunderbaard of Grapman? En heb je wel eens van professor S, Roos Vink of B.O.J. Costa Banana, Blockbusters en Explorer academy gehoord?

En de serie “geknipt voor jou” kennen jullie die al? Halverwege het verhaal kies je een van de twee delen om verder te lezen. Probeer eens uit deze zomer!

Deze laatste tip gaat dus over series. Kies een serie die bij je kind past, zodat hij/zij ook na de vakantie lekker kan doorgenieten van het lezen.


Lees ook de andere Vakantieleestips nog eens terug! We verzamelen alle leestips op deze pagina.

Vakantieleestip #8

Weten wie al de tips afgelopen zomer hebben gestuurd? Of je mening geven over de tips?

Ontvang de laatste tip vrijdag 26 augustus in je mailbox? Meld je aan voor de vakantieleestips.