Taalhuis

Voor het verbeteren van: Lezen | Schrijven | Spreken | Rekenen | Computer en internet.

Onlinecursus - Digisterker door doen!

Thuis de cursus over de digitale overheid volgen, met telefonische ondersteuning van onze Digisterkerdocenten. Iets voor u?

De digitale overheid.

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’.

Wilt u graag zelfstandig blijven en zelf uw zaken kunnen regelen? Dan is deze cursus echt iets voor u!

U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken. Ook komt de berichtenbox van de overheid aan bod.

Omdat we door de Coronamaatregelen geen cursus in de bibliotheek kunnen geven is het nu ook mogelijk om deze cursus, of een aantal modules hiervan, thuis te doen. U kunt de onderdelen gratis downloaden. Als u hulp nodig heeft bij het opstarten, of inhoudelijke vragen heeft over de cursus, kunnen wij u hierbij telefonische ondersteuning bieden. Bel of mail met onze klantenservice. Geef uw telefoonnummer en uw vraag door, dan neemt een Digisterkerdocent contact met u op.

Telefoon: 072 - 5156644 (tijdens kantooruren)

Klik hier voor de online cursus

Per cursus kunnen maximaal 8 mensen deelnemen.

Heeft u vragen of wilt u meedoen?

Ook kunt u zich inschrijven via de klantenservice van de betreffende bibliotheek of stuur een e-mail naar Caroline van Kuijk: