Taalhuis

Voor het verbeteren van: Lezen | Schrijven | Spreken | Rekenen | Computer en internet.

Online cursus - Digisterker door doen!

Digisterker

Thuis de cursus over de digitale overheid volgen, met telefonische ondersteuning van onze Digisterkerdocenten? Bekijk hier de (online) cursus mogelijkheden.

De digitale overheid

De overheid doet steeds meer via het internet en jij kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’.

Wil je graag zelfstandig blijven en zelf jouw zaken kunnen regelen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Cursus Digisterker

Je leert hoe je handige informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van jouw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar jouw DigiD: een unieke digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leer je hoe je jouw DigiD kunt aanvragen en hoe je een DigiD gebruikt. Ook komt de berichtenbox van de overheid aan bod.

Telefonische hulp

Omdat we door de coronamaatregelen geen cursus in de bibliotheek kunnen geven is het nu ook mogelijk om deze cursus, of een aantal modules hiervan, thuis te doen. Je download de onderdelen gratis. Hulp nodig bij het opstarten, of inhoudelijke vragen over de cursus? We bieden jou hierbij telefonische ondersteuning. Bel of mail met onze klantenservice. Geef jouw telefoonnummer en vraag door, dan neemt een Digisterkerdocent contact met je op.

Telefoon: 072 - 5156644 (tijdens kantooruren)

Aanmelden ondersteuning

Per cursus kunnen maximaal 8 mensen deelnemen.
Heb je vragen of wil je meedoen? Inschrijven kan via de klantenservice van de betreffende bibliotheek of stuur een e-mail naar Caroline van Kuijk:

digisterker logo

Klik hier voor de online cursus Digisterker