Direct naar de inhoud

.

Scoor een Boek! op school

Herry en Berry

Scoor een Boek! editie 2021 gaat in de week van 15 maart van start in bijna 70 klassen! Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. Vanaf 15 maart gaan de leerlingen van ongeveer 70 basisscholen in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via een videoboodschap aangemoedigd door een aantal spelers van AZ samen met hun mascottes Herry & Berry. Het lezen van de boeken is danwel een competitie, maar leesplezier staat voorop!

 

ScoorThuis

Thuis doelpunten maken? Het hele gezin kan mee scoren, ook als jouw school niet meedoet aan Scoor een Boek! Los de puzzelverhalen op, maak je eigen TikTok scoringsdansje en bedenk net als Enzo Knol je eigen Olympics.Vul jouw klassencode in of laat deze leeg als je geen code hebt. Je kunt meespelen van 15 maart t/m 21 mei. Hoe? Via www.scoorthuis.nl. Speel je thuis mee met een klassencode, dan verdien je punten voor de hele klas. Heeft jouw klas aan het einde de meeste punten gescoord? Dan wint jouw klas een (online) Meet & Greet met een selectiespeler van AZ!

In de klas

De Aftrap
In de klas starten we in de week van 15 maart. Vanaf dat moment hangt in de klas een grote poster en plakken de leerlingen voor elk gelezen boek een sticker op de poster. De klas ontvangt dit van de leesconsulent van de bibliotheek. Zij geeft ook uitleg over het project en natuurlijk laat zij de nieuwe VideLab van de bieb zien. Die heeft natuurlijk alles te maken met Scoor een Boek!  

Scoor thuis!
De groepen kunnen meedoen aan Scoor Thuis! op www.scoorthuis.nl. Van de leesconsulent ontvangt iedere deelnemende groep een klassencode om in te loggen. Het hele gezin kan namelijk punten scoren voor de klas. 

Rust
De leesconsulent komt opnieuw (online) in de klas om met de leerlingen te praten over de gelezen boeken. Welke boeken zijn favoriet en hoeveel zijn er al gescoord?

Fluitsignaal
Op 21 mei luidt het fluitsignaal. De resultaten van Scoor Thuis! zijn kort daarna bekend. We maken de winnende klas bekend. We maken bekend hoeveel boeken de scholen gezamenlijk gelezen hebben en welke klas de meeste punten heeft gescoord! De leesconsulent maakt dit per mail bekend aan de klas.


Ga terug