Direct naar de inhoud

Over Scoor een Boek!

ScoorEenBoekWist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland kampt met taal- en leesproblemen? Zonder hulp staan deze kinderen over een aantal jaar met 1-0 achter wanneer ze de arbeidsmarkt betreden!

Kansen vergroten

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen dan ook van groot belang. Maar hoe maak je kinderen enthousiast om (veel) te lezen? Daar draait het om in het leesproject Scoor een Boek!, waarin lezen en voetbal een gouden combinatie vormen.

Onder aanmoediging van Thijs Oosting en Peer Koopmeiners van Jong AZ, gaan leerlingen van groep 5 en 6 uit de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard zoveel mogelijk boeken scoren. Naast het vergroten van het leesplezier, vergroten kinderen zo ook hun kansen op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst. Er is een Scoor en Boek! thuiseditie en een schooleditie. Vanaf 24 februari 2020 start Scoor een Boek! - editie 2020. 

Scoor een Boek! 2020

Dit jaar worden meer dan 20.000 kinderen via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van AZ, FC Groningen, PSV, FC Utrecht, ADO Den Haag, SC Heerenveen, FC Emmen, NEC, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, Willem II, RKC Waalwijk, De Graafschap, NAC, VVV, Fortuna Sittard, Helmond Sport, Top Oss en FC Volendam.

 

Ga terug