.

Het sportieve leesproject Scoor een Boek! van AZ en Bibliotheek Kennemerwaard gaat weer van start!  Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland kampt met taal- en leesproblemen? Zonder hulp staan deze kinderen over een aantal jaar met 1-0 achter wanneer ze de arbeidsmarkt betreden! 

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen dan ook van groot belang. Maar hoe maak je kinderen enthousiast om (veel) te lezen? Daar draait het om in het leesproject Scoor een Boek!, waarin lezen en voetbal een gouden combinatie vormen.

Onder aanmoediging van een aantal spelers AZ, samen met hun mascottes Herry & Berry, gaan leerlingen van groep 5 en 6 uit de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard zoveel mogelijk boeken scoren. Naast het vergroten van het leesplezier, vergroten kinderen zo ook hun kansen op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst.

Vanaf 15 maart 2021 start Scoor een Boek! - editie 2021. 

Scoor een Boek! op school

Zo'n 1500 leerlingen van groep 5 & 6 uit Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard doen mee aan het leesproject Scoor een Boek! Doet jullie school ook mee!? Dan roepen wij ouders, broertjes en zusjes op, om thuis ook mee te doen. Want zien lezen, doet lezen. Daarnaast kunnen jullie thuis helpen om punten te scoren voor de hele klas. 

 

Scoor thuis punten voor je klas

VideoLab | Scoor een Boek

Bekijk de nieuwste video van VideoLab: Scoor een Boek! De Aftrap met Herry & Berry van AZ!

 

Herry & Berry vervelen zich. Wanneer ze videobellen met Ron Vlaar, Dani Visser, Myron Boadu en Owen Wijndal van AZ, krijgen ze een top idee! Benieuwd naar het idee? Kijk dan de video! En scoor mee!

De Aftrap met Herry & Berry van AZ