Werken bij

Bibliotheek Kennemerwaard

HR adviseur/ projectmedewerker

Bibliotheek Kennemerwaard is een ambitieuze organisatie die het bibliotheekwerk verzorgt in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. In deze gemeentes hebben we 14 vestigingen. Bij Bibliotheek Kennemerwaard werken ca. 145 medewerkers t.b.v. de programma’s Participatie & Zelfredzaamheid, Ontwikkeling & Ontplooiing en Educatie. Dit uit zich in activiteiten voor scholen, kinderopvang, inwoners, bezoekers en maatschappelijke partners. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief.

Relevante thema’s en ontwikkelingen voor de komende jaren betreffen de strategische koers in relatie tot het producten- en dienstenaanbod, het verder inhoud geven aan cultureel ondernemerschap en (regionale) samenwerking met andere kunst- en cultuurinstellingen. De strategische koers heeft onlangs geleid tot een andere organisatiestructuur met nieuwe functies. We hebben een start gemaakt met de transitie naar zelforganiserende teams. Momenteel vindt ook een onderzoek plaats naar de mogelijkheid en wenselijkheid van een fusie met Artiance, centrum voor de kunsten.

Bibliotheek Kennemerwaard zoekt een HR adviseur/ projectmedewerker

(30-32 uur)

De HR adviseur is een professional op HR gebied en werkt in een brede, allround HR functie waarin veel ruimte is voor ontwikkeling. De HR adviseur valt rechtstreeks onder de directeur en werkt nauw samen met een collega HR adviseur. De HR adviseur is een belangrijke schakel in de personeels- en organisatieontwikkeling waarin hij/zij samenwerkt met de organisatie- en programmaregisseurs en coaches. De personeels- en salarisadministratie is uitbesteed.

Wat ga je doen?

In deze functie pak je zelfstandig een aantal belangrijke HR projecten op en lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van het HR beleid binnen de organisatie en vakinhoudelijke managementinformatie. Je hebt hiervoor een duidelijke visie op personeels- en organisatiebeleid. Lopende projecten zijn onder andere zelforganisatie, fusie en duurzame inzetbaarheid. Voor alle HR werkzaamheden schakel je makkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch-adviserend niveau. Je bent het aanspreekpunt en gesprekspartner voor directie, management en leidinggevenden. Je adviseert over o.a. het personeelsbeleid, duurzame inzetbaarheid, opleidingsbeleid en personeelsontwikkeling. Verder informeer je medewerkers en management over nieuwe en bestaande regelingen op arbeidsvoorwaardelijk gebied. Je signaleert eventuele knelpunten in de uitvoering van het HR beleid en komt met oplossingen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega die

• affiniteit heeft met de cultuursector
  • een relevante opleiding heeft op minimaal HBO niveau
  • HBO werk- en denkniveau heeft
  • relevante werkervaring heeft
  • zelfstandig projecten kan oppakken en tegelijk een teamspeler is
  • communicatief sterk, integer, organisatie- en omgevingsgericht is
  • een coachende stijl van opereren heeft
  • proactief verbindend en flexibel is
  • oog heeft voor resultaat en kostenbewust is

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende functie met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. De functie is gekoppeld aan het functieprofiel van adviseur A en is gewaardeerd in salarisschaal 9. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Sollicitatie en informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Erna Winters, directeur via of 06-50266378. Je sollicitatie voorzien van motivatie en CV kun je tot uiterlijk 17 juli mailen naar Evelyne de Rijk, . De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 juli.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!