Werken bij

Bibliotheek Kennemerwaard

Consulent Bibliotheek op School

vacature

Vind je het belangrijk dat leerlingen op school hun leesplezier vergroten? En dat kinderen met hun ouders vaardigheden krijgen in het omgaan met media? Weet jij anderen te enthousiasmeren en stimuleren? Dan zit je in team Educatie vast op je plek!

Bibliotheek Kennemerwaard zoekt een

Consulent Bibliotheek op School

(15 uur per week)

Bibliotheek Kennemerwaard werkt structureel samen met een groot aantal basisscholen om resultaten van leerlingen te verbeteren op het gebied van lezen, taal en digitale geletterdheid. Binnen het programma Educatie werk je voornamelijk samen met het team 6-12 jaar.

Wat ga je doen?

Als Consulent Bibliotheek op School ben je de vertegenwoordiger van de bibliotheek binnen het basisonderwijs en werkzaam op meerdere scholen. Je adviseert en ondersteunt directies en leerkrachten bij het opstellen van een lees- en mediaplan. Tevens stimuleer en enthousiasmeer je leerlingen en ouders tot het krijgen van plezier in lezen en digitale vaardigheden. Je verzorgt de ontwikkeling en uitvoering van educatieve lessen en projecten.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega die:

✓ affiniteit heeft met educatie en het werken met (digitale) verhalen.
✓ aantoonbare kennis heeft op het gebied van leesplezier en nieuwe media.
✓ plezier beleeft aan integraal onderwijs geven.
✓ pedagogisch en didactisch vaardig is.
✓ zelfstandig projecten kan ontwikkelen en implementeren, maar ook weet wat samenwerken is.
✓ ondernemend en praktisch is ingesteld.
✓ bereid is om op projectbasis meer uren te draaien.
✓ minimaal MBO+ werk- en denkniveau heeft.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende functie met ruimte voor initiatief, ontwikkelmogelijkheden en een functie die veel contacten intern en extern met zich meebrengt. Je werkt in een inspirerende omgeving met materialen die vragen om meegenomen te worden naar de scholen. Samen met het team, net als de gehele organisatie, geef je vorm aan zelforganiserend werken, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt in je werk. Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. De functie is gekoppeld aan het functieprofiel van programmaconsulent B en is gewaardeerd in salarisschaal 7. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Onze organisatie

Bibliotheek Kennemerwaard is een ambitieuze organisatie die het bibliotheekwerk verzorgt in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. In deze gemeentes hebben we 14 vestigingen. Bij Kennemerwaard werken ca. 150 medewerkers t.b.v. de programma’s Participatie & Zelfredzaamheid, Ontwikkeling & Ontplooiing en Educatie. Dit uit zich in activiteiten voor scholen, kinderopvang, inwoners, bezoekers en maatschappelijke partners om projecten gericht op leesbevordering, educatie, algemene ontwikkeling en participatie in onze samenleving mogelijk te maken. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief. Per 1 januari 2021 is de bibliotheek bestuurlijk gefuseerd met Artiance, centrum voor de kunsten.

Solliciteren

De bibliotheek wil een diverse organisatie zijn, waar iedereen welkom is. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jolanda Kreuk, programmaregisseur op telnr. 06-81688025. Je kunt je sollicitatie voorzien van motivatie en CV tot uiterlijk 28 juni mailen naar Evelyne de Rijk, . De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 27.

Ben jij de onderwijsvernieuwer met lef die wij zoeken? We zien je sollicitatie graag tegemoet!