Werken bij

Bibliotheek Kennemerwaard

Openstaande vacatures

Volg ons op LinkedInFacebookInstagram of Twitter en jij bent als eerste op de hoogte van de nieuwste vacatures. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Zijn er geen openstaande vacatures? Stuur dan een open sollicitatie via de portal.

Vacature - Bibliotheekmedeweker (20-24 uur)

Vind je het fijn om mensen te helpen met hun vragen? Ondersteun je graag bij activiteiten en vind je het belangrijk dat mensen zich welkom voelen? Hou je van een afwisselende werkomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Voor het programma Ontwikkeling & Ontplooiing (O&O) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor 20-24 uur.

> Naar de volledige vacature

Vacature - Programmaconsulent A (20 uur)

Jij weet als geen ander wat er in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard speelt of weet je dit snel eigen te maken. Je signaleert nieuwe maatschappelijke en lokale ontwikkelingen en kan die omzetten naar activiteiten/evenementen voor volwassenen. Je gebruikt hierbij verschillende , creatieve ideeën  om met de doelgroep in gesprek te komen. Je bent een geboren netwerker, maakt makkelijk verbindingen met collega’s en andere partijen en je hebt  gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Voor het programma Ontwikkeling & Ontplooiing zijn wij op zoek naar een Programmaconsulent A voor ongeveer 20 uur per week.  

> Naar de volledige vacature

Stage - Bibliotheek Kennemerwaard zoekt stagiair(e) Communicatie

(meewerkstage 4 – 5 dagen per week) 

Binnen het team Marketing & Communicatie is een uitdagende stageplek beschikbaar. Het vijfkoppige team is onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering voor de promotie van activiteiten en marketingacties. 

Lees verder

Open sollicitaties

Ben jij enthousiast geworden over werken bij de bibliotheek én denk jij goed bij onze organisatie te passen? 
Stuur 
een open sollicitatie, dan gaan wij op onderzoek uit of we iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Vul je gegevens, motivatie en CV in op onze portal. 
> Naar de portal - open sollicitatie

 

 

Wie wij zijn

Denk je bij de bibliotheek alleen aan boeken? Jammer, want we doen zoveel meer! De bibliotheek werkt samen met partners binnen o.a. gemeentes, culturele en maatschappelijk instellingen, kinderopvang en scholen. Dat doen we om projecten gericht op leesbevordering, educatie, algemene ontwikkeling en participatie in onze samenleving mogelijk te maken. Aan wat voor projecten je dan kan denken? Dag & Dauw, de CoderDojo, Veilig Puberen en Digi-Taalhuis. Zie je? Waar de bibliotheek van oudsher een plek was om boeken (en andere materialen) te lenen, biedt zij nu steeds meer een antwoord op diverse maatschappelijke vraagstukken. 

Bibliotheek Kennemerwaard is ontstaan uit een fusie van de bibliotheken Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. De organisatie dient een werkgebied van ongeveer 211.000 inwoners en bestaat uit 14 vestigingen. In totaal werken er 140 medewerkers en is er een groot aantal vrijwilligers actief.

Wie wij zoeken

Sta jij midden in de samenleving? Wil je mensen uit verschillende groepen in de samenleving verbinden? Ben je nieuwsgierig? Lees je de krant, Nu.nl of Blendleof kijk je het nieuws? Help je graag andere mensen? Plaats je ook wel eens een kritische noot? 6x ‘Ja? Dan pas je vast goed bij onze bibliotheek 

In wat voor functies werken onze mensen?
W
e zoeken met enige regelmaat mensen die onze vestigingen bemanneninformatieconsulenten. Verder werken we met programmaconsulenten voor alle activiteiten die we organiserenOok zoeken we soms een collega voor de staf (van HR tot Marketing en Communicatie).  

De bibliotheek is voortdurend in beweging, omdat de maatschappij om ons heen verandert. We vragen dan ook flexibele werknemers met een open blik, die verandering leuk vinden. Zodat we kunnen blijven aansluiten bij de prangende vraagstukken van onze moderne maatschappij.   

Waar wij voor staan

Wij geven een vonk voor inspiratie! Wij dromen ervan dat in ons werkgebied iedere inwoner actief is, in iedere levensfase. Of voor de eigen ontwikkeling, of om bij te dragen aan de ontwikkeling van anderen. Zo dragen wij bij aan de leesontwikkeling van een dreumes, laten kinderen kennismaken met programmeren, helpen mensen met de Nederlandse taal, ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun pubersscherpen de digitale vaardigheden van een 65-plusser aan en ga zo nog maar even door. Leren, Ontwikkelen en Inspireren staan bij ons absoluut centraal! 

Word vrijwilliger

Meer betrokken zijn bij de bibliotheek?  

Ga aan de slag als vrijwilliger. De bibliotheek is dé plaats waar inwoners naartoe komen om te leren, te delen en te creëren. Het biedt toegang tot informatie, cultuur en educatie voor iedereen. Dit betekent dat wij streven naar een groot aanbod van activiteiten die inspireren en verbinden. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. Jouw inzet wordt gewaardeerd! Actief zijn bij de bibliotheek biedt de kans om jezelf te ontwikkelen en nieuwe contacten te leggen. 

Vragen of interesse om vrijwilliger te worden bij de bibliotheek? Bekijk onze Vrijwilliger bij pagina. Of neem contact op met Laura Bras via 

 

Lees verder op Vrijwilliger bij