Werken bij

Bibliotheek Kennemerwaard

Openstaande vacatures

Volg ons op LinkedInFacebookInstagram of Twitter en jij bent als eerste op de hoogte van de nieuwste vacatures. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Zijn er geen openstaande vacatures? Stuur dan een open sollicitatie via de portal.

We hebben momenteel drie vacatures uitstaan:

  

Vacature: Consulent BoekStart 0-6 jaar & 0-12 jaar

(Consulent Boekstart in de kinderopvang 0-6 jaar - 16 uur per week)  

(Consulent BoekStart / de bibliotheek op school 0-12 jaar - 20 uur per week)

Vind je het belangrijk dat kinderen en hun ouders plezier hebben in lezen? Weet jij anderen te enthousiasmeren en stimuleren? Dan zit je in team Educatie vast op je plek! Als consulent 0-6 jaar werk je op een aantal voorschoolse locaties en evt. in groep 1, 2 van het primair onderwijs als vertegenwoordiger van de bibliotheek. De consulent 0-12 jaar werkt op een aantal voorschoolse locaties en op twee basisscholen. Je adviseert, faciliteert, schoolt en ondersteunt pedagogisch medewerkers en docenten bij de uitvoering van taal- en lees bevorderende activiteiten en stimuleert en enthousiasmeert daardoor kinderen en hun ouders tot het krijgen van plezier in lezen en vaardigheden in het omgaan met media. Ook zorgt je, in afstemming met de instelling, voor een op maat gesneden en aantrekkelijke collectie. Je vindt het leuk om relevante kennis over te brengen aan professionals middels trainingen en workshops.

Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en reageer!

> naar de vacature

 

Vacature: Consulent Bibliotheek op School 

(16 uur per week) 

Vind jij het belangrijk dat leerlingen van 6-12 jaar hun leesplezier en vaardigheden in het omgaan met media vergroten? Weet jij leerkrachten en directies hiertoe te enthousiasmeren en stimuleren? Dan zit je in team Educatie vast op je plek! Je bent als Consulent Bibliotheek op School de vertegenwoordiger van de bibliotheek binnen de basisschool en bent als zodanig werkzaam op ca. 4 scholen. Je adviseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten en directies bij de uitvoering van het lees-/mediaplan dat in samenwerking met de school is opgesteld. Je ondersteunt en enthousiasmeert de leerkrachten bij lees- en media-activiteiten en stimuleert kinderen en hun ouders tot het krijgen van plezier in lezen en vaardigheden in het omgaan met media. Binnen het programma Educatie werk je voornamelijk samen met het team 6-12 jaar, waaronder de leesconsulenten en mediacoaches.

Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en reageer!

> naar de vacature  

Open sollicitaties

Ben jij enthousiast geworden over werken bij de bibliotheek én denk jij goed bij onze organisatie te passen? 
Stuur 
een open sollicitatie, dan gaan wij op onderzoek uit of we iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Vul je gegevens, motivatie en CV in op onze portal. 
> Naar de portal - open sollicitatie

 

 

Wie wij zijn

Denk je bij de bibliotheek alleen aan boeken? Jammer, want we doen zoveel meer! De bibliotheek werkt samen met partners binnen o.a. gemeentes, culturele en maatschappelijk instellingen, kinderopvang en scholen. Dat doen we om projecten gericht op leesbevordering, educatie, algemene ontwikkeling en participatie in onze samenleving mogelijk te maken. Aan wat voor projecten je dan kan denken? Dag & Dauw, de CoderDojo, Veilig Puberen en Digi-Taalhuis. Zie je? Waar de bibliotheek van oudsher een plek was om boeken (en andere materialen) te lenen, biedt zij nu steeds meer een antwoord op diverse maatschappelijke vraagstukken. 

Bibliotheek Kennemerwaard is ontstaan uit een fusie van de bibliotheken Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. De organisatie dient een werkgebied van ongeveer 211.000 inwoners en bestaat uit 14 vestigingen. In totaal werken er 140 medewerkers en is er een groot aantal vrijwilligers actief.

Wie wij zoeken

Sta jij midden in de samenleving? Wil je mensen uit verschillende groepen in de samenleving verbinden? Ben je nieuwsgierig? Lees je de krant, Nu.nl of Blendleof kijk je het nieuws? Help je graag andere mensen? Plaats je ook wel eens een kritische noot? 6x ‘Ja? Dan pas je vast goed bij onze bibliotheek 

In wat voor functies werken onze mensen?
W
e zoeken met enige regelmaat mensen die onze vestigingen bemanneninformatieconsulenten. Verder werken we met programmaconsulenten voor alle activiteiten die we organiserenOok zoeken we soms een collega voor de staf (van HR tot Marketing en Communicatie).  

De bibliotheek is voortdurend in beweging, omdat de maatschappij om ons heen verandert. We vragen dan ook flexibele werknemers met een open blik, die verandering leuk vinden. Zodat we kunnen blijven aansluiten bij de prangende vraagstukken van onze moderne maatschappij.   

Waar wij voor staan

Wij geven een vonk voor inspiratie! Wij dromen ervan dat in ons werkgebied iedere inwoner actief is, in iedere levensfase. Of voor de eigen ontwikkeling, of om bij te dragen aan de ontwikkeling van anderen. Zo dragen wij bij aan de leesontwikkeling van een dreumes, laten kinderen kennismaken met programmeren, helpen mensen met de Nederlandse taal, ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun pubersscherpen de digitale vaardigheden van een 65-plusser aan en ga zo nog maar even door. Leren, Ontwikkelen en Inspireren staan bij ons absoluut centraal! 

Word vrijwilliger

Meer betrokken zijn bij de bibliotheek?  

Ga aan de slag als vrijwilliger. De bibliotheek is dé plaats waar inwoners naartoe komen om te leren, te delen en te creëren. Het biedt toegang tot informatie, cultuur en educatie voor iedereen. Dit betekent dat wij streven naar een groot aanbod van activiteiten die inspireren en verbinden. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. Jouw inzet wordt gewaardeerd! Actief zijn bij de bibliotheek biedt de kans om jezelf te ontwikkelen en nieuwe contacten te leggen. 

Vragen of interesse om vrijwilliger te worden bij de bibliotheek? Bekijk onze Vrijwilliger bij pagina. Of neem contact op met Laura Bras via 

 

Lees verder op Vrijwilliger bij