Direct naar de inhoud

Werken bij

Bibliotheek Kennemerwaard

Wie zijn wij

Bibliotheek Kennemerwaard is een ambitieuze organisatie, ontstaan uit een fusie van de bibliotheken Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. We leveren betrouwbare en blik verruimende informatie en zijn lokaal een onmisbare partner voor leesbevordering, educatie en maatschappelijke initiatieven. Ook bieden wij een aantrekkelijk podium voor cultuur, ontmoeting en debat. De organisatie dient een werkgebied van ongeveer 211.000 inwoners en bestaat uit 14 vestigingen. In totaal werken er ongeveer 120 beroepskrachten en is een groot aantal vrijwilligers actief.

Waar staan wij voor?

We werken op een open en menselijke manier samen bij Bibliotheek Kennemerwaard. We vinden belangrijk dat ieder vanuit vrijheid en verantwoordelijkheid het vertrouwen krijgt om zich vanuit zijn kwaliteiten in te zetten. Een lerende houding met goed gevoel voor kansen en mogelijkheden maken het geheel af. 
Natuurlijk is iedereen anders en geeft iedereen op zijn eigen manier invulling aan deze dingen. Je brengt een groot deel van je dagelijks leven door op de werkvloer onder je collega’s, en binnen of buiten de bibliotheek met bezoekers en klanten als je in dienst bent bij de bibliotheek. 
Net zoals in ons privéleven gedijen we het beste wanneer we gezonde, open en oprechte relaties kunnen aangaan met anderen gebaseerd op wederzijds vertrouwen. 
Wanneer we op deze manier met elkaar om kunnen gaan kunnen we blijven leren van elkaar en samen iets moois creëren.

Wie zoeken wij?

Voor het slagen van onze missie, is ons personeel essentieel. Dat is niet alleen een mooie uitspraak, we voegen daad ook bij het woord en blijven de juiste persoon voor de juiste plek zoeken. Van onze werknemers verwachten wij bovenal dat zij zich opstellen als programmeurs, programmamakers en verbinder van partijen en (maatschappelijke) initatieven. De bibliotheek is een instelling die voortdurend in beweging is, omdat de maatschappij om ons heen verandert. We vragen dan ook niets minder van onze werknemers, zodat we kunnen blijven aansluiten bij de prangende vraagstukken van onze moderne maatschappij.

Openstaande vacatures

Momenteel hebben wij geen openstaande vacature.

Open sollicitaties

Je kunt ons altijd een open sollicitatiebrief sturen. Stuur je motivatie met CV naar: onder vermelding van ‘Open sollicitatie’.

Word vrijwilliger

Voelt u zich betrokken bij de bibliotheek?  

Zou u zich willen inzetten als vrijwilliger? De bibliotheek is dé plaats waar inwoners naartoe komen om te leren, te delen en te creëren. Het biedt toegang tot informatie, cultuur en educatie voor iedereen. Dit betekent dat wij streven naar een groot aanbod van activiteiten die inspireren en verbinden. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. Jouw inzet wordt gewaardeerd! Actief zijn bij de bibliotheek biedt de kans om jezelf te ontwikkelen en nieuwe contacten te leggen. 

Vragen of interesse om vrijwilliger te worden bij de bibliotheek? Bekijk onze Vrijwilliger bij pagina. Of neem contact op met Laura Bras via 

 

Lees verder op Vrijwilliger bij