Organisatie

Geert ten Dam

Geert ten Dam

Voorzitter RvT ABC Huis

Mijn naam is Geert ten Dam (1952) en mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de journalistiek, waarvan bijna dertig jaar bij het Noordhollands Dagblad in allerlei functies. In 2012 heb ik afscheid genomen als hoofdredacteur van de Hollandse Media Combinatie, waar ik behalve voor het NHD ook eindverantwoordelijk was voor het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander en het Leidsch Dagblad.

Sinds mijn pensionering, ben ik werkzaam in bestuur en toezicht. Ik ben tevens voorzitter van de Stichting Cultuurprijs regio Alkmaar en lid van twee andere besturen die zich toeleggen op erfgoedmanifestaties (denk aan Victorie Sail) en evenementen met een sociale component (zoals Wonderlicht).

In 2017 werd ik voorzitter van de RvT van Artiance, wetend dat een fusie met Bibliotheek Kennemerwaard werd voorbereid. Dat kwam goed uit want ik ben ervaringsdeskundige. Ik ben tot de nieuwe raad toegetreden om die goed op weg te helpen. De nieuwe organisatie gaat naar mijn overtuiging een mooie toekomst tegemoet. Na dit eerste jaar draag ik het stokje over.