Onze missie

Wij dagen uit tot de ontwikkeling en ontplooiing van het individu en van de samenleving. We stimuleren, faciliteren en ondersteunen inwoners om mee te kunnen doen en bij te kunnen dragen aan de kennis-en informatiesamenleving. “Wij geven een vonk tot inspiratie”.

Onze visie

De bibliotheek is een daadkrachtige, toekomstgerichte en verbindende organisatie. Wij leveren in samenwerking met onze partners een bijdrage aan het zelfstandig functioneren van mensen tot goed geïnformeerde en ontwikkelde burgers opdat zij bewust, kritisch en actief mee kunnen doen in de samenleving.

Algemene informatie

Hier vind je algemene informatie over Bibliotheek Kennemerwaard. het organisatiemodel, de statuten en de samenstelling van de Raad van Toezicht samen met een overzicht van contactpersonen.

Werken bij de bibliotheek

Wil jij ook werken bij de bibliotheek? We hebben geregeld openstaande vacatures, ook voor vrijwilligers. Neem een kijkje op onze 'Werken bij-pagina'.

Privacyverklaring (AVG)

Bibliotheek Kennemerwaard verwerkt jouw persoonsgegevens zorgvuldig, veilig en vertrouwd. Wij vinden het belangrijk dat je vertrouwen hebt in onze organisatie rondom al onze diensten en producten.

Jaarverslag 2021

De bibliotheek: een essentiële voorziening

2021 was een jaar waarin iedereen heel erg hard gewerkt heeft. Met een enorme inzet voor de inwoners van onze gemeenten. Eind 2021 werden we dan ook als essentiële voorziening aangemerkt.

We hebben alles uit de kast getrokken voor de bezoekers van de bibliotheek om te delen wat wij belangrijk vinden: kunst en cultuur, taal en lezen, kennis en informatie. Dat hebben we afgelopen jaar gedaan en dat zullen we blijven doen, want van delen word je rijker!

Je leest er meer over in ons jaarverslag