Klantenservice

Wij staan voor je klaar.

Reserveren & Verlengen

‘Mijn bibliotheek’

‘Mijn bibliotheek’ is jouw persoonlijke online catalogus van de bibliotheek. Hier kun je jouw persoonlijke gegevens wijzigingen, materialen reserveren of verlengen en nog veel meer. Hieronder volgt een korte uitleg over de mogelijkheden. Inloggen kan rechtsboven in Mijn bibliotheek/verlengen. Dit werkt als volgt.

Je pasnummer/gebruikersnaam is het hele nummer op de pas zonder L en zonder spaties. Eindigt jouw nummer op een X, dan deze wel intikken.

Bij inschrijving ontvang je een eenmalige wachtwoord. Vervolgens voer je een zelf gekozen wachtwoord in.

Reserveren

Wil je een boek lenen, maar is deze niet beschikbaar omdat een andere lener deze in huis heeft? Of is het exemplaar niet in jouw vestiging beschikbaar, maar wel in een andere vestiging van Bibliotheek Kennemerwaard? Goed nieuws, alle materialen binnen Bibliotheek Kennemerwaard kun je gratis reserveren. Je klikt hiervoor op het materiaal welke je wilt lenen en vervolgens klik je op ‘reserveer’. Er verschijnt een pop-up waar je de keuze van jouw ophaalvestiging kunt wijzigen. Eventueel kun je nog een datum instellen vanaf wanneer je de reservering wilt plaatsen en tot wanneer je deze wilt plaatsen. Klik nu op ‘reserveer’ en de reservering staat op de reserveerlijst. Wanneer je de reservering kunt ophalen is afhankelijk van wanneer de huidige lener het materiaal inlevert en hoeveel reserveringen er al voor het materiaal zijn geplaatst. Via e-mail ontvang je een bericht wanneer jouw reservering klaar staat. Zorg er voor dat je de reservering binnen 7 dagen ophaalt, anders brengen wij € 1,- in rekening. Wanneer Bibliotheek Kennemerwaard een titel niet in haar collectie heeft, kun je deze binnen de catalogus bij een andere bibliotheek reserveren. Bij een Groot abonnement zijn hier geen kosten aan verbonden. Heb je een Basis- of een Mini abonnement? Dan zijn de kosten voor de reservering binnen het catalogus systeem € 1,50 per item. Ook deze reserveringen worden bij de vestiging van jouw keuze afgeleverd.

Wat heb ik thuis?/Verlengen

Onder het kopje ‘Wat heb ik thuis?’ kun je zien welke materialen je op dit moment thuis hebt. Ook kun je controleren tot wanneer je dit materiaal kunt blijven lenen. Heb je materialen in huis welke je liever wat langer wilt lenen? Je ziet hier ook welke materialen verlengd kunnen worden. Materialen kunnen worden verlengd mits deze niet zijn gereserveerd door een andere lener.