Klantenservice

Wij staan voor je klaar.

Waarom nieuwe abonnementsvormen in 2022

Waarom worden de tarieven gewijzigd?

De tarieven wijzigen omdat er veel kosten sterk zijn gestegen. Het inkopen van boeken is bijvoorbeeld duurder geworden.

Wanneer ga ik het nieuwe tarief betalen?

Het nieuwe tarief betaal je pas als je nieuwe abonnementsperiode weer begint. Heb je een jaarabonnement? Dan hangt het af van de maand waarin je lid bent geworden. Voor de maandabonnementen geldt dat je het nieuwe tarief per 1 januari 2022 gaat betalen. Let op: dit wordt de eerste keer in december rond de 25e afgeschreven.

Heeft de tariefswijziging gevolgen voor het jeugdabonnement?

Nee, voor kinderen en jongeren tot 18 jaar blijft het bibliotheekabonnement gratis.

Wat verandert er aan het Luxe abonnement?

• Het Luxe abonnement wordt het Comfort abonnement.
  • Met het Luxe abonnement kon je onbeperkt lenen en verlengen. Onze collega bibliotheken hadden hier echter hinder van. Zij zagen soms dat materialen maandenlang door een persoon uit een andere bibliotheek werd geleend. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Vandaar dat wij genoodzaakt zijn om hierin wijzigingen door te voeren. Dat is ook de reden dat wij hebben gekozen voor een andere naam.
  • Voor de meeste leden zullen de nieuwe voorwaarden juist voordelig uitpakken. Nu is het nog zo dat elke verlenging in gaat op de dag dat je een verlenging doorgeeft. In 2022 gaat de verlenging in op het moment dat de eerste leentermijn afloopt.
  • Daarnaast hebben we de leentermijn van 6 naar 8 weken aangepast. Een materiaal kun je nu dus in principe 16 weken thuis houden zonder extra kosten. Na 1 keer verlengen betaal je vanaf 1 januari 2022 € 1,- per verlenging.

Wat verandert er aan het Basisabonnement

De voorwaarden veranderen niet, het tarief is wel gewijzigd.

Wat verandert er aan het Mini abonnent?

• Het Mini abonnement krijgt een andere naam, we noemen het per 2022 het Budget abonnement.
  • Het tarief wordt iets verhoogd maar je kunt straks 12 materialen lenen per jaar i.p.v. 10.