Vrijwilligers voor afhaalpunt Post aan Zee Egmond gezocht

In ontmoetingscentrum Post aan Zee heeft Bibliotheek Kennemerwaard een afhaalpunt voor gereserveerde bibliotheekboeken ingericht. Dit punt is geopend op maandagmiddag, woensdagavond en donderdagmiddag. We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om dit punt te bemannen.

De voormalige bibliotheek in de Prins Hendrik Stichting in Egmond heeft zijn deuren gesloten. Om leden in Egmond toch van materialen te kunnen voorzien, is er in Post aan Zee een afhaalpunt gerealiseerd. Daar kunnen reserveringen worden opgehaald en bibliotheekmaterialen worden ingeleverd.

Werkzaamheden

Tijdens de openingsuren van het afhaalpunt in Post aan Zee ben je aanwezig om het punt te bemannen. Je houdt je bezig met het beantwoorden van vragen van klanten en je helpt met het maken van reserveringen op de website.

Verder hou je je bezig met wat kleine werkzaamheden, zoals het sorteren van de binnengekomen reserveringen.

Op maandag- en donderdagmiddag is er in dezelfde ruimte ook een vrijwilliger van Post aan Zee aanwezig. Op woensdagavond vragen we twee vrijwilligers van de bibliotheek zodat je  niet alleen staat.

Wie zoeken we

• Je vindt het leuk om samen met een vrijwilliger/medewerker als gastvrouw/heer het punt te bemannen
  • Je vindt het leuk om een gesprekje te voeren met klanten
  • Je bent beschikbaar* op één of meer van de volgende dagdelen:
    - Maandag van 14.30-16.30
    - Woensdag van 19.00-21.00
    - Donderdag van 14.30-16.30
    * Je kunt je opgeven in een wisselrooster. Bij voldoende aanmeldingen gaat het om ongeveer eens in de 2 à 3 weken.
  • Je bent woonachtig in omgeving Egmond

Wat bieden we je

• Werkzaamheden in een leuke omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Deskundigheidsbevordering
  • Jaarlijks een gezellige bijeenkomst

Interesse?

Heb je interesse om je als vrijwilliger in te zetten in afhaalpunt Post aan Zee? Of heb je vragen? Stuur een berichtje naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator) via

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.