Vrijwilligers gezocht voor Online Taalcafé

vacature vrijwilliger

Wil jij volwassenen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal? Bibliotheek Kennemerwaard zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van deelnemers van het Online Taalcafé.

Het online taalcafé is ontstaan in de tijd van de coronamaatregelen toen het niet mogelijk was om fysiek bij elkaar te komen. Door het grote succes hiervan blijft het online taalcafé nu bestaan naast het taalcafé in de vestigingen.

Werkzaamheden

Je maakt deel uit van een groep vrijwilligers die het Taalcafé voor volwassenen begeleidt. Daarbij begeleid je mensen uit allerlei landen die willen oefenen met de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld door gezellig te kletsen, samen te lezen uit de Startkrant of het Nieuwsbegrip en het doen van taalspelletjes.

Het Online Taalcafé is voor de deelnemers vrijblijvend, ze kunnen meedoen wanneer ze willen. Het is dus vooraf niet bekend hoeveel deelnemers er komen. Daarom zorgen wij ervoor dat er altijd een aantal vrijwilligers als begeleiding aanwezig is. Het rooster wordt in overleg bepaald.

Het Online Taalcafé is elke woensdag van 19.00 tot 20.00 uur via Microsoft Teams.

Medewerkers van de bibliotheek maken je wegwijs in het programma Microsoft Teams waarmee het Online taalcafé wordt gehouden.

Wat wij vragen

• Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Interesse in andere culturen
  • Digitaal vaardig en in bezit van een laptop, pc (met camera en geluid) of een tablet.
  • Enthousiasme en geduld
  • Beschikbaar op woensdagavond  van 19.00-20.00

Wat wij bieden

Wij bieden onze vrijwilligers:

• Vrijwilligerswerk in een leuk team
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst
  • Deskundigheidsbevordering

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator Alkmaar) .

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.