Vrijwilligers gezocht voor jeugdactiviteiten in de Kinderboekenweek

Vrijwilligers gezocht voor jeugdactiviteiten in de Kinderboekenweek

Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek met dit jaar als thema Gi-ga-groen. Hierbij kun je denken aan de natuur maar ook aan het beschermen van de natuur, het klimaat en het Groen-denken: zoals duurzaamheid, hergebruik en minder verspilling. Tijdens de Kinderboekenweek vinden er in de bibliotheek diverse activiteiten plaats. Voor de volgende twee activiteiten zoeken wij nog vrijwilligers: workshop fietsband plakken en het grote Mad Science Theaterfeest. 

Workshop fietsband plakken

Omdat de bibliotheek graag iets leuks wil doen voor de kinderen rondom dit thema, organiseert de bibliotheek een workshop Fietsband plakken. De workshop vindt plaats op donderdag 13 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in Bibliotheek Heerhugowaard.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die banden kunnen plakken en hun kennis en enthousiasme graag over willen brengen naar de kinderen. Dus ben óf ken jij een handige Harry of Harriët, die ervaring heeft met banden plakken, meld diegene of jezelf dan aan! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar . We hopen je 13 oktober te mogen verwelkomen!

Gastvrouwen/heren voor het grote Mad Science Theaterfeest

Op zondag 16 oktober 2022 wordt in Alkmaar Centrum het grote Mad Science Theaterfeest georganiseerd! Dit is een voorstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar waarin de Mad Professor hen meeneemt in een wervelende show over wetenschap. 

Als gastvrouw/heer controleer je de kaartjes en begeleid je de kinderen naar een plekje in de zaal. Je helpt van tevoren met het klaarzetten van de stoelen en na afloop met opruimen.

Jouw aanwezigheid is gewenst van 14.30 uur tot 16.30 uur. De voorstelling start om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Wil je als vrijwilliger aan een van deze shows mee werken? Geef je dan op via

Ook leuk: Heb je zelf kinderen of kleinkinderen in deze leeftijd? Zij mogen gratis mee!  

Interesse?  

Lijkt het je leuk om te helpen met één of meerdere taken? Of heb je vragen over deze vacature? Stuur een mailtje naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator) via  

Alles over de Kinderboekenweek  

Lees meer over de Kinderboekenweek via www.bknw.nl/kinderboekenweek.

Kaartjes voor de Kinderboekenweek activiteiten kun je bestellen via onze website.