Vrijwilligers gezocht: ontmoeting met cultuur!

Ga je soms op bezoek bij een museum, lees je weleens een prachtig boek of bezoek je soms een galerij? Heb je een brede interesse in cultuur (geschiedenis, kunst, poëzie, literatuur, fotografie, etc.)? En vind je het leuk om anderen te ontmoeten, om mooie, soms ontroerende, gesprekken te voeren? Meld je dan aan voor ‘Ontmoeting met cultuur’!

Ontmoeting met cultuur

Aan de hand van een gesprekstechniek kijken we samen naar diverse kunstwerken, foto’s, muziek, poëzie of andere vormen van cultuur. De gespreksleider bereid een kunstwerk voor, en samen gaan we aan de hand van grote platen kijken en praten over wat we zien, hoe we ons erbij voelen en waar het ons aan doet denken. Er ontstaan op deze manier de mooiste (fijne) gesprekken over heel uiteenlopende onderwerpen, en tegelijkertijd leer je ook nog! Locatie is de Hoeverstaete in Alkmaar, Hoefplan.

Wat we vragen

Om vrijwilliger te worden voor Ontmoeting met cultuur is het belangrijk:

• dat jezelfstandig bent maar ook goed samen kan werken
  • interesse hebt in cultuur
  • overweg kunt met de computer om voorbereidingen te treffen
  • dat je gemakkelijk kunt kletsen met verschillende mensen
  • dat je open bent
  • dat je graag anderen een mooie ervaring wil bieden.

Je vormt samen met enkele andere vrijwilligers een groepje die Ontmoeting met cultuur gaan organiseren, voorbereiden en uitvoeren. Natuurlijk niet zomaar. De eerste drie sessies worden georganiseerd door de bibliotheek, daarna gaat de groep zelf aan de slag. Kennis van bijvoorbeeld kunstgeschiedenis is niet nodig.

Nieuwsgierig geworden?

Ook interesse om lid te worden van het team Ontmoeting met cultuur, om mooie gesprekken te faciliteren met een cultureel randje? Meld je dan aan bij Amanda Wolters (Bibliotheek Kennemerwaard) via of telefonisch via 06 270 14 991 (bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag).