Vrijwilliger Nico vertelt...

Vrijwilliger Nico vertelt...

Nico heeft al diverse vrijwilligersfuncties vervuld. Lees hier welke werkzaamheden hij onder zijn hoede heeft, en welke tips hij voor je heeft.

Mijn naam is Nico Borgman. Ik ben 66 jaar en bijna met pensioen. Ik heb bijna 42 jaar in de automatisering gewerkt. Al tijdens de laatste jaren van mijn werkzame leven heb ik me bij de bibliotheek van Bergen aangemeld als vrijwilliger. Eerst als gastheer, maar al gauw bij de cursussen Klik&Tik en Digisterker. In de afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in de toenmalige vestiging van Egmond aan zee, het WNK in Alkmaar en in Wijkcentrum De Oever in Oudorp. Momenteel begeleid ik de cursus weer in Wijkcentrum De Oever, ook weer samen met collega-vrijwilliger Hans Lagerwey.

Uitdaging voor cursisten en vrijwilligers

Vroeger deden de cursisten allemaal min of meer dezelfde cursussen, maar dit seizoen mogen ze zelf aangeven welke cursus zij willen volgen. Dit maakt het voor ons als begeleider een stuk uitdagender. Ook werken deelnemers soms op hun eigen Ipad, waar ik zelf nauwelijks ervaring mee heb. Door die cursisten te helpen met hun cursus leer ik zelf meer over dit apparaat! Ik vind het prettig om cursisten, naast het helpen met de cursus, ook wat te vertellen over hoe om te gaan met het internet en hun angst te overwinnen om het te gebruiken. De belangrijkste tip die ik voor cursisten ook altijd heb is:Typ je vraag of probleem in Google. Grote kans dat je je antwoord vindt in de resultaten van de zoekmachine.

Daag jezelf uit!

Heb je al eens een gratis onlinecursus gedaan via Soofos en Goodhabitz? Het aanbod is enorm groot en er zit vast iets voor je bij! Van creatieve cursussen tot mindfulness of werken in Excel. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is opgenomen in het aanbod. Neem vandaag nog een kijkje en daag jezelf uit! 

De pilot met onlinecursussen vindt plaats in het kader van 'Een leven lang ontwikkelen', een van de drie maatschappelijke thema's uit het Bibliotheekconvenant. Met dit cursusaanbod kunnen bibliotheken de dienstverlening voor de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen vormgeven. 

Log in met je bibliotheek-inloggegevens en maak gratis gebruik van het aanbod van een van de aanbieders!

Soofos: https://kb.soofos.nl

Goodhabitz: https://my.goodhabitz.com/sso/kb