Vrijwilliger in corona-tijd, Arno

Vrijwilliger

Al sinds oktober 2016 zet Arno zich in als vrijwilliger in bibliotheek De Rijp. Samen met elf andere enthousiaste vrijwilligers zorgt hij er door middel van low-service openstelling voor dat de bibliotheek toch elke zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur geopend is voor bezoekers. Naast zijn vele vrijwilligerswerk werkt hij vier dagen per week als medewerker Klant en Dienstverlening voor de gemeente Heerhugowaard.

Veel van mijn vrije tijd spendeer ik aan vrijwilligerswerk. Naast mijn gastheerschap in de bibliotheek verspreid ik posterter promotie van een poppodium en meerdere theaters. Ook help ik mee met de organisatie van diverse evenementen. Als er dan nog wat tijd overblijft, vind ik het ook leuk om zelf evenementen te organiseren en nieuwe inspirerende mensen te ontmoeten. Daarnaast ga ik graag uiteten, breng ik regelmatig een bezoek aan het theater en ga ik naar concerten en festivals.

Ons kent ons
Het is een echte ons kent ons bibliotheek hier in De Rijp. Zowel volwassenen als kinderen weten op zaterdag de weg te vinden naar onze bibliotheek. Ons vrijwilligersteam helpt de mensen graag met hun vragen. Ook zoeken we samen naar geschikte materialen of helpen met het uitlenen of verlengen bij het self-service apparaat. Binnen het team draai je in duo’s ongeveer 1x in de 6 weken een zaterdagdienst.

Samen afstemmen
We vergaderen 1x per kwartaal met bibliotheekmedewerkster Claudia, zij woont ook in De Rijp. We maken dan gezamenlijk het nieuwe rooster en bespreken de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. We doen dit altijd in een informele setting met een kopje koffie of thee met wat lekkers. Erg gezellig! Ook hebben we een Whatsappgroep waardoor we snel kunnen schakelen. Bijvoorbeeld als er een dienst geruild moet worden of over andere praktische vragen. Het is erg leuk om onderdeel uit te mogen maken van dit vrijwilligersteam!

Zorgen voor anderen
Juist in deze periode is het belangrijk dat je er voor elkaar kunt zijn. Zo hebben we goede maatregelen getroffen waardoor bewoners de bibliotheek veilig kunnen bezoeken. Ik vind het fijn om voor anderen te zorgen. Toen ik hoorde dat de kerstbijeenkomst voor vrijwilligers dit jaar helaas niet door kan gaan door de corona maatregelen, heb ik het idee geopperd om zelf iets gezelligs te organiseren voor de vrijwilligers van bibliotheek De Rijp. Uiteraard coronaproof, maar zeker in een gezellige setting.

Ik ga er vanuit dat bibliotheek De Rijp nog vele jaren blijft bestaan in zijn huidige vorm. Uiteraard ook met de openstelling op de zaterdag!

Ik wens jullie allemaal hele gezellige en veilige feestdagen en een gezond 2021!