Vacature: vrijwilliger gezocht voor het Open Leercentrum in bibliotheek Heerhugowaard

vacature vrijwilliger

Wil jij volwassenen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal? Als begeleider van het Open Leercentrum in bibliotheek Heerhugowaard help je individueel of in groepsverband bezoekers van het Open Leercentrum met het verbeteren van hun vaardigheden in lezen en schrijven. Dit doe je samen met minimaal één andere vrijwilliger.

Bezoekers leren en oefenen met taal en spellingsregels en komen regelmatig zelf met een leervraag.

Het Open Leercentrum is iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 in bibliotheek Heerhugowaard. Het rooster wordt in overleg gemaakt.

Wat vragen wij
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Enthousiasme, geduld en hulpvaardigheid
  • Interesse in andere culturen
  • Woonachtig in Heerhugowaard, of in de directe omgeving
Wat bieden wij
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Jaarlijks een kerstattentie
  • Vrijwilligerswerk in een leuk team

Interesse?

Ben jij de vrijwilliger die we zoeken? Of heb je vragen over deze functie?

Stuur een mailtje naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator) via

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.