Vacature Vrijwilliger Bibliotheek aan Huis

vacature vrijwilliger

Bibliotheek Kennemerwaard zoekt vrijwilligers voor de dienst Bibliotheek aan Huis (BAH). De dienst Bibliotheek aan Huis zorgt ervoor dat mensen die door een (tijdelijke) handicap, ziekte of ouderdom niet in staat zijn om zelf naar de bibliotheek te komen, toch materialen kunnen lenen. De vrijwilliger zoekt in overleg met de klant materialen uit en brengt deze vervolgens bij de klant thuis langs, meestal één keer in de drie of vier weken.

Wij zoeken een vrijwilliger die meerdere BAH klanten wil bedienen in Alkmaar Noord-Koedijk e.o.

Werkzaamheden:
  • Contact leggen met de klant en wensen en voorkeuren inventariseren.
  • Op basis van de wensen van de klant materialen uitzoeken en lenen via één van de vestigingen of de onlinebibliotheek.
  • De materialen aan huis bezorgen, indien wenselijk een praatje maken en oude materialen meenemen en inleveren bij de bibliotheek.
  • Samen met de klant een nieuwe afspraak maken voor de volgende bezorging (gemiddeld één keer per drie of vier weken).
  • Indien gewenst uitleg geven over de onlinebibliotheek, het reserveren van boeken en gebruik van de tablet (BAH klanten kunnen desgewenst een tablet op proef thuis gebruiken, als onderdeel van een gesubsidieerde pilot).
Wie zoeken wij:
  • Zelfstandige en enthousiaste vrijwilligers
  • Representatief en klantvriendelijk
  • Affiniteit met mensen helpen
  • Openstaan voor een praatje met de klant
  • Woonachtig in Alkmaar (bij voorkeur in de buurt van/of bereid om te reizen naar Alkmaar Noord of Koedijk)

Wat bieden wij:
  • Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Deskundigheidsbevordering
  • Jaarlijks een gezellige bijeenkomst

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Nathanya Dekker-Zwart (vrijwilligerscoördinator) via .

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.