Vacature: Taalvrijwilligers gezocht voor bibliotheek Alkmaar Centrum

vacature vrijwilliger

Wil jij volwassenen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal? Bibliotheek Kennemerwaard zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van deelnemers van het Taalcafé in de vestiging Alkmaar Centrum.

Werkzaamheden

Je maakt deel uit van een groep vrijwilligers die het Taalcafé begeleidt. Daarbij begeleid je mensen uit allerlei landen die willen oefenen met de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld door gezellig te kletsen, samen te lezen uit de Startkrant of het Nieuwsbegrip en het doen van taalspelletjes.

Het Taalcafé is voor de deelnemers vrijblijvend, ze komen wanneer ze willen. Het is dus vooraf niet bekend hoeveel deelnemers er komen. Daarom zorgen wij ervoor dat er altijd een aantal vrijwilligers als begeleiding aanwezig is. Het rooster wordt in overleg bepaald.

Het Taalcafé is elke woensdag van 09.30 tot 11.00 uur in vestiging Alkmaar Centrum.

Wat vragen wij
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Interesse in andere culturen
  • Enthousiasme en geduld
  • Beschikbaar op woensdagochtend
Wat bieden wij
  • Vrijwilligerswerk in een leuk team
  • Deskundigheidsbevordering/training - de mogelijkheid om jezelf bij ons te ontwikkelen
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Jaarlijks een kerstattentie

Interesse?

Ben jij de taalvrijwilliger die we zoeken? Of heb je vragen over deze functie?

Stuur een mailtje naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator) via

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.