Vacature: activiteiten vrijwilligers Huys Egmont

Heb jij affiniteit met geschiedenis en de bibliotheek en vind je het leuk om kleine activiteiten voor en door bewoners van Egmond te begeleiden? Meld je dan aan als vrijwilliger in het historische Huys Egmont. De startdatum is 1 september 2021.

De bibliotheek in Huys Egmont

Bibliotheek Kennemerwaard vestigt zich vanaf deze zomer met een servicepunt in Huys Egmont in Egmond aan den Hoef. Voor dit nieuwe cultuurhuis en bezoekerscentrum is de bibliotheek op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers die bibliotheekactiviteiten willen begeleiden.

Wat ga je doen

Op dinsdag t/m zaterdag is de bibliotheek met activiteiten aanwezig in Huys Egmont. Denk aan een digitaal spreekuur, koffietafelgesprekken, voorlezen aan kleuters en een historisch café in samenwerking met Stichting Historisch Egmond.

Als vrijwilliger van de bibliotheek vragen we je om op jouw vaste dag(en) een activiteit aan de leestafel te begeleiden (je wordt op weg geholpen door een medewerker).

Wie zoeken we

• Je bent gastvrij en communicatief vaardig
  • Je hebt affiniteit met de bibliotheek en met geschiedenis
  • Je vindt het leuk om kleine activiteiten te begeleiden (welke in overleg)
  • Je bent digitaal vaardig en kunt mensen op weg helpen met apparatuur (bijv. helpen bij het reserveren van materialen via de laptop die er staat)
  • Je bent flexibel en kunt eventueel bij vakantie een medevrijwilliger vervangen
  • Je bent minimaal 3 uur per twee weken beschikbaar op een vaste dag (zie Activiteiten)
  • Je bent woonachtig in Egmond of directe omgeving

Welke activiteiten

We zoeken vanaf 1 september vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

• Vrijwilligers die een koffietafelgesprek willen begeleiden op woensdag- of vrijdagochtend
  • Vrijwilligers die een digitaal spreekuur willen begeleiden op de dinsdagochtend
  • Vrijwilligers die op 1x per maand willen voorlezen op woensdagmiddag

Wat bieden we jou

Als vrijwilliger van Bibliotheek Kennemerwaard ontvang je:

• Deskundigheidsbevordering
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Een kerstattentie
  • Jaarlijks een gezellige bijeenkomst met al onze 300 vrijwilligers

Interesse?

Heb je interesse om je als vrijwilliger in te zetten op het nieuwe servicepunt in Huys Egmont? Of heb je vragen? Stuur een berichtje naar vrijwilligerscoördinator Hanneke Hoffmann via Geef in het bericht aan voor welke activiteiten je inzetbaar wilt zijn.

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.