Uitgelicht: Walk & Talk

Uitgelicht: Walk & Talk

Ben je op zoek naar (ander) werk? Of help je regelmatig vrijwilligers die op zoek zijn naar (ander) werk? Dan is Walk & Talk misschien een mooie activiteit om eens bij te wonen of naar door te verwijzen! Walk & Talk is een maandelijkse netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden en mensen die een andere carrière overwegen. Deze bijeenkomsten worden door bibliotheek Kennemerwaard georganiseerd en geven de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. 

Blijven ontwikkelen 

Ontmoeting, persoonlijke ontwikkeling en het eigen maken van nieuwe (digitale) vaardigheden maakt dat Walk & Talk goed past binnen het programma van de bibliotheek. Ook kunnen we de activiteit gratis aanbieden wat natuurlijk ook extra aantrekkelijk is.

Gastspreker 

Regelmatig is er een gastspreker die vertelt over alle aspecten van werk zoeken en solliciteren. Walk & Talk wordt ook wel gezien als dé koffiepauze voor werkzoekenden. Op informele manier kom je met elkaar in contact en kun je informatie en tips delen en natuurlijk vragen stellen of juist beantwoorden. Zo inspireren en motiveren we elkaar en verlaten we weer met energie en nieuwe ideeën de bibliotheek. Als vrijwilligers hebben jullie ook veel ervaring in bepaalde banen en het zoeken naar werk. Walk& Talk is altijd op zoek naar gastsprekers. Lijkt het je leuk om een keer jouw ervaringen te delen? Neem contact op met collega Anna Stegmeijer via 

Thema 

Elke bijeenkomst staat er een ander thema centraal. Zo leerde gastspreker en loopbaancoach Veronique Wanst van Verhelder Talent afgelopen bijeenkomst hoe je je eigen talenten inzichtelijk maakt via een talentenprofiel. Want wat zijn nou jouw kwaliteiten, waar ben jij goed in? 

Walk & Talk wordt op bijna iedere eerste woensdagochtend van de maand georganiseerd in vestiging Heerhugowaard van 10.00 -11.30 uur.