Gastvrouwen- en/of heren gezocht voor volwassen activiteiten Bibliotheek Kennemerwaard, vestigingen Alkmaar Centrum en de Mare

vacature vrijwilliger

In bibliotheekvestigingen Alkmaar Centrum en de Mare worden regelmatig lezingen, voorstellingen en workshops georganiseerd voor volwassenen. Wij zijn op zoek naar mannen en vrouwen die het leuk vinden om bezoekers van activiteiten gastvrij te ontvangen en het visitekaartje van de bibliotheek te zijn en daarbij ondersteuning te bieden bij uiteenlopende activiteiten. 

Werkzaamheden 

Je helpt als vrijwilliger bij het klaarzetten van de tafels en stoelen, het zetten van koffie/thee en eventueel de spreker en/of workshopgever met het klaarzetten van de materialen. Ook ontvang je de bezoekers gastvrij bij aanvang en help je bij het registreren van het aantal bezoekers voor onze administratie. Soms willen mensen nog graag bij de deur een kaartje kopen en verwijs je door naar de klantenservice. Twijfelen mensen nog of ze een kaartje zullen kopen? Dan weet jij ze met jouw enthousiasme vast over te halen. Na afloop van de lezing of workshop help je mee om alles weer op te ruimen. 

Activiteiten kunnen zowel overdag als 's avonds plaatsvinden, doordeweeks en in het weekend. Je zit met meerdere vrijwilligers in een poel en je wordt ruim van tevoren benaderd over beschikbaarheid. Van alle vrijwilligers wordt verwacht dat ze af en toe een weekend of avond werken. Gemiddeld duurt een activiteit 1,5-2 uur en dien je nog rekening te houden met een half uur van tevoren aanwezig zijn en een half uurtje opruimen na afloop.

Je kunt aangeven of je zowel in bibliotheek de Mare als bibliotheek Alkmaar Centrum ingezet wil worden of liever slechts in één van beiden. 

Wat vragen wij: 

  • Je bent vriendelijk en hebt een uitnodigende houding
  • Je vindt het leuk om contact met mensen te hebben
  • Je bent het visitekaartje van de bibliotheek en weet mensen enthousiast te maken over de activiteit
  • Je spreekt de Nederlandse taal
  • Je bent regelmatig beschikbaar op avonden en weekenden
  • Je bent fysiek in staat om mee te helpen met tillen van tafels en stoelen

Wat bieden wij: 

  • Afwisselende werkzaamheden in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Deskundigheidsbevordering
  • Jaarlijks een gezellige bijeenkomst

Interesse?  

Ben jij die gastheer- of vrouw die we zoeken? Of heb je vragen over deze functie? 

Stuur een mailtje naar vrijwilligerscoördinator Nathanya Dekker-Zwart via  

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.