Gastvrouwen- en/of heren gezocht voor jeugdactiviteiten in bibliotheekvestiging Alkmaar Centrum

vacature vrijwilliger

In de bibliotheekvestiging Alkmaar centrum worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor jeugdige bezoekers. Van peuter-voorleeskwartiertjes tot workshops en voorstellingen voor kinderen in met de basisschoolleeftijd en ouder. Om al deze activiteiten gastvrij uit te voeren is de bibliotheek op zoek naar gastvrouwen en/of -heren. 

Heb jij affiniteit met jonge kinderen en/of scholieren en wil je ons helpen hen enthousiast te maken over de bibliotheek en de inspirerende onderwerpen waarmee we de jeugd laten kennis maken? Dan zoeken we jou! 

Werkzaamheden 

Je helpt als vrijwilliger bij het klaarzetten van de tafels en stoelen en de benodigde materialen. Ook verzorg je desgewenst koffie/thee voor de ouders/verzorgers en limonade voor de kinderen. Je maakt kinderen met jouw enthousiasme nieuwsgierig naar de activiteit en durft ook op bezoekers af te stappen en hen uit te nodigen voor deelname. Ook wijs je eventueel op andere activiteiten of diensten die interessant zijn voor deze doelgroep en verwijs je waar nodig door naar een informatiemedewerker op de vloer. Na afloop van de activiteit help je mee om alles weer op te ruimen. 

Activiteiten kunnen zowel doordeweeks als in het weekend plaatsvinden. Je zit met meerdere jeugdvrijwilligers in een poel en jullie worden ruim van tevoren benaderd wie er beschikbaar is. Van alle vrijwilligers wordt verwacht dat ze af en toe een weekend werken. Gemiddeld duurt een activiteit 1-1,5 uur en dien je nog rekening te houden met een half uur van tevoren aanwezig zijn en een half uurtje opruimen na afloop.

Wat vragen wij: 

  • Je bent vriendelijk en maakt makkelijk contact met kinderen
  • Je vindt het leuk om met kinderen en/of scholieren te werken en hen iets te leren of enthousiast te maken
  • Je bent geduldig en hebt natuurlijk overwicht
  • Je spreekt de Nederlandse taal
  • Je bent zowel doordeweeks als af en toe in de weekenden beschikbaar
  • Je bent fysiek in staat om mee te helpen met tillen van tafels en stoelen

Wat bieden wij: 

  • Afwisselende werkzaamheden in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Deskundigheidsbevordering
  • Jaarlijks een gezellige bijeenkomst

Interesse?  

Ben jij die gastheer- of vrouw die we zoeken? Of heb je vragen over deze functie? 

Stuur een mailtje naar vrijwilligerscoördinator Nathanya Dekker-Zwart via  

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.