Leren, delen en creëren

Nieuwsberichten

Klassiek voor iedereen

Op zaterdag 24 augustus viert Holland Music Sessions het 30 jarig bestaan met een jubileumprogramma ‘Klassiek voor iedereen'. De dag wordt ’s ochtends feestelijk ingeluid met carillonklanken vanaf de toren van de Laurentiuskerk. Daarna is er in de zalen van TAQA theater de Vest in Alkmaar van 12.00 uur tot middernacht non stop een gevarieerd muziekprogramma.

Er is voor elk wat wils: een gratis toegankelijk familieconcert door het Bell trio, operafragmenten begeleid door het Bergens Symfonieorkest, Hongaars damestrijkkwartet Trépide, fluitiste Eleonora Pameijer, pianoduo Devanas, een gratis toegankelijk optreden/workshop van vioolwonderkind Sanne Zikker & beatboxer B – art. Afsluitend is er een avondconcert met de internationaal bekende celliste en oud leerling van Holland Music Sessions leerling, Quirine Viersen.

Eén item springt er voor literatuurliefhebbers en lezers zeker uit en dat is een ontmoeting met journalist/ schrijver / chef boeken NRC Michel Krielaars. Onlangs verscheen zijn bloemlezing ‘ Een onbekende vriend ‘ waarin hij de mooiste passages uit het werk van Dostejevski, Tolstoj en andere klassieke Russen toelicht. Nav dit boek heeft hij met zijn vrouw Henriëtte Schenk en pianiste Irina Anatova een programma samengesteld. Hierin vertelt hij over het boek terwijl er Russische romances en chansons te horen zijn. Aanvang 15.00 uur, tickets €10,00 via www.tihms.com en aan de zaal.

Alle informatie over ‘Klassiek voor iedereen', programma’s en tickets www.tihms.com