Culturele uitwisseling met Rusland

Op 27 juni vond in het Jeltsin centrum te Ekaterinburg een cultureel programma plaats. Het thema was ‘The new library’ New Urban histories: between library, museum and the city.

Het architectenduo Anasstasia Smirnova en Alexander Sverdlov van SVESMI bezochten een aantal jaren geleden de bibliotheek in Alkmaar. Zij waren erg onder de indruk van de visie van Bibliotheek Kennemerwaard op de samenhang tussen het bibliotheekwerk in de stad en op het platteland. Directeur Erna Winters werd uitgenodigd om haar visie hierop te delen tijdens het uitwisselingscongres tussen Rusland en Nederland. Andere sprekers waren o.a. Bart Rutten van het Centraal museum in Utrecht, Erik Boekesteijn van de Koninklijke Bibliotheek, Alexander Yuminov van het regionaal museum uit Izhevsk en de directeur van de presidentiele bibliotheek uit Sint Petersburg.