Zien en beleven tijdens het Film en Media Festival

Op 9 februari staat Overstad in Alkmaar van 11:00 tot 23:00 uur voor de tweede keer in het teken van het Film en Media Festival. Een porgramma voor jong en oud, van virtual reality tot experimentele film en kunst. Dit festival is een initiatief van Artiance, Filmhuis Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard.

Ook in 2019 ligt het festivalhart in het Filmhuis. “De belangstelling voor het eerste festival wasgroot. Ook dit jaar willen we de bezoekers veel laten zien, beleven en ervaren. We biedenbijvoorbeeld (experimentele) films aan die niet eerder zijn vertoond. Daarnaast kunnen bezoekers zelf aan de slag met filmmaken, virtual reality of 3D. Tijdens #FMF laten we zien hoe IT, mediakunst en maatschappij, nu en in de toekomst, samenwerken, elkaar versterken en zich ontwikkelen.” aldus Kim Beaumont van het Alkmaarse Filmhuis.

HAL25: platform voor makers

Met de toevoeging van HAL25 aan het festival is er een centrale plek voor zowel startende als professionele makers gecreëerd. Hier worden diverse workshops georganiseerd, bijvoorbeeld stemacteren, film maken en de workshop Blackout Poetry. Ook kunnen bezoekers zich in HAL25 uitleven met een ‘graffitispuitbus’ op de augmented reality graffitiwall of rondlopen door een expositie met experimentele videokunst.

De Hub:

Tech en VR Liefhebbers van virtual reality, tech en innovatie kunnen hun hart ophalen in de Hub. Dit nieuwe kantoorpand opende begin 2018 maar is ondertussen al niet meer weg te denken uit de Pettemerstraat. Tijdens het festival is dit de plek waar bezoekers in de 3D-mensenscanner van Reproshape kunnen stappen, een VR game kunnen uitproberen of de masterclass muziek programmeren kunnen volgen.

Filmhuis Alkmaar:

Film en MediaOok in het Filmhuis kunnen bezoekers de gehele dag terecht. De foyer wordt deze dagomgebouwd tot laboratorium waar de jongste bezoekers op een speelse manier aan de slagkunnen met robotjes, IOT-devices en een workshop animeren. Voor de overige bezoekers spelen in de filmzalen diverse films en deelt wereldreiziger Tom in ‘t Veld zijn bijzondere reis van Nieuw Zeeland tot de Noordkaap en eindigend in Mongolië met een groep klimaatonderzoekers.

Kinderen gratis toegang

• #FMF vindt plaats op zaterdag 9 februari van 11:00 tot 23:00 uur.
  • Bezoekers kunnen online, via Filmhuis Alkmaar kaartjes kopen, of op de dag zelf in het Filmhuis aan de Pettemerstraat 3.
  • Kaarten kosten €15,00, dit is inclusief een kopje koffie of thee.
  • Bezoekers jonger dan 8 jaar hebben gratis toegang tot het festival.

Samenwerkende partners

Het Film en Media Festival is een initiatief van de Bibliotheek Kennemerwaard, Artiance enHet Film en Media Festival is een initiatief van de Bibliotheek Kennemerwaard, Artiance e nFilmhuis Alkmaar. Halverwege 2017 sloegen deze (culturele) instellingen de handen ineen met als doel (jonge) makers een nog groter podium te bieden en de regio kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen in het medialandschap. Dit is gelukt en de eerste editie van #FMF was een feit. Na de eerste succesvolle editie werken de partners nu weer samen tijdens deze tweede editie van het festival.