Vacature Bibliotheekconsulent op school

Kennemerwaard en de Bibliotheek op School

Bibliotheek Kennemerwaard werkt structureel samen met en op een groot aantal scholen om resultaten van leerlingen te verbeteren op het gebied van leesplezier en mediawijsheid. Om dit te bereiken is het werk van de bibliotheekconsulent op de school van groot belang.

Voor een aantal scholen zijn wij op zoek naar een

Bibliotheekconsulent op school

voor ±16 uur per week

Functieomschrijving

De Bibliotheekconsulent is de vertegenwoordiger van de bibliotheek binnen de basisschool en is als zodanig ook werkzaam op de school. Hij/zij adviseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten en directies bij de uitvoering van het lees-/mediaplan dat in samenwerking met de school is opgesteld. De consulent heeft een uitvoerende rol bij lees- en media-activiteiten en stimuleert en enthousiasmeert daardoor kinderen en hun ouders tot het krijgen van plezier in lezen en vaardigheden in het omgaan met media.

Functie-eisen

• Aantoonbare kennis hoe informatievaardigheden, computational thinking en mediawijsheid in school(lessen) te integreren
  • Aantoonbare interesse voor onderwijs & educatie en kinderen uit diverse culturen
  • Relevante werkervaring en bereidheid tot het volgen van bijscholing
  • Ondernemend, verbindend, flexibel en kwaliteitsbewust
  • Pedagogisch en didactisch vaardig, samenwerkend, doel- en resultaatgericht, zelfstandig en digitaal vaardig
  • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau.

Sollicitatie en informatie

• Meer informatie? Mail met Rita Smedinga ( )
  • Aanstelling is voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging. In verband met mogelijke uitbreiding van de diensten aan basisscholen is uitbreiding van uren op termijn mogelijk
  • Beloning is conform CAO Openbare Bibliotheken: schaal 7
  • Je sollicitatie voorzien van duidelijke motivatie én je CV kun je tot 1 september 2018 mailen naar
  • De selectiegesprekken worden begin september as. gehouden.