Stadswandeling in makkelijk Nederlands

Op 20 juni werd er vanuit de bibliotheek in Alkmaar Centrum gewandeld. Aan de "Wandeling in makkelijk Nederlands" deden ruim 50 mensen mee. Er liepen twee groepen die begeleid werden door een gids van Gilde Alkmaar. Een derde groep werd geleid door een consulent van de bibliotheek.

De wandeling met deze groep was ook een afsluiting van het pilot project Groeten uit Alkmaar. Bij Groeten uit Alkmaar hebben ouders van de ouderkamer van basisschool Kardinaal de Jong met elkaar gepraat over wat Alkmaar voor hen betekent. Hebben ze bijvoorbeeld een lievelingsplek? Daarna hebben ze o.l.v. een creatieve bibliotheekmedewerker samen een schilderij (met verschillende panelen) gemaakt hierover.

De wandeling met deze groep ging langs negen plekken die ouders genoemd hebben (een ervan was de Hema!) en langs negen andere mooie plekken in de Alkmaarse binnenstad.
Na afloop was er koffie en thee in de bibliotheek en konden deelnemers nog gezellig een tijdje napraten.

Twee deelneemsters van Marokkaanse afkomst vroegen na afloop nog even naar het verhaal over het Hofje van Splinter, dat nog niet open was tijdens de wandeling. Na de koffie gingen ze samen nog terug de stad in om het hofje te bekijken.

Leuk om samen te genieten van onze mooie stad!! Fijn dat deelnemers elkaar ontmoeten tijdens de wandeling en de koffie! Want de stad is van iedereen!