Vacature Taalconsulent Bibliotheek Kennemerwaard

Gepubliceerd op: donderdag 07 december 2017
leren, delen creëren

Laaggeletterdheid

Veel mensen in Nederland in de leeftijdsgroep vanaf 16 jaar hebben moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met o.a. formulieren invullen, reizen met openbaar vervoer, (voor)lezen, digitaal betalen, solliciteren, begrijpen van informatie over gezondheid en zorg.

Bibliotheek Kennemerwaard

is een ambitieuze organisatie die het bibliotheekwerk verzorgt voor de gemeenten Alkmaar, Castricum, Heerhugowaard en Bergen. De organisatie bestaat uit ongeveer 140 medewerkers en veel vrijwilligers. Er zijn 14 bibliotheekvestigingen. Daarnaast is er ook dienstverlening op tal van scholen en instellingen.

De bibliotheek zet in op structurele dienstverlening en samenwerking met als doel aantoonbare kwaliteitsverbetering van (digitale) basisvaardigheden. De bibliotheek biedt een breed scala aan diensten op het gebied van (digi)taalvaardigheid en mediawijsheid. Waar nodig ontwikkelen we nieuwe diensten. Hiervoor is de inzet van de taalconsulent binnen en buiten de bibliotheek van belang.

Wij zoeken een
Taalconsulent
voor gemiddeld 24 uur per week

Wat verwacht de bibliotheek?

Als taalconsulent ben je werkzaam binnen en buiten de bibliotheekvestigingen. Je hebt een organiserende en uitvoerende rol bij taal-en-media-activiteiten. Je stimuleert en enthousiasmeert deelnemers aan de activiteiten zodat ze plezier krijgen in het aanleren van basisvaardigheden. Je zorgt in afstemming met je collega’s voor een op maat gesneden en aantrekkelijk programma.

• MBO+ werk- en denkniveau.
  • Relevante werkervaring en bereidheid tot het volgen van bijscholing.
  • Aantoonbare brede interesse voor (basis)educatie & volwassenonderwijs
  • Kennis van taal- en leesbevordering, leermethodes en (digitale) basisvaardigheden
  • Persoonskenmerken: ondernemend, verbindend, flexibel, kwaliteitsbewust
  • Competenties: pedagogisch en didactisch vaardig, samenwerkend, planmatig en doelgericht, zelfstandig, resultaatgericht, digitaal vaardig

Wat biedt de bibliotheek?

De bibliotheek biedt een afwisselende functie waarin je lokaal én regionaal actief bent. Onze cultuur is informeel. Er wordt volop ruimte geboden voor eigen initiatief en vakinhoudelijke en persoonlijk ontwikkeling.

Sollicitatie en informatie

• Meer informatie? Mail of bel met Jan Kaldenbach,
  • Aanstelling is voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging of vaste aanstelling
  • Beloning is conform CAO Openbare Bibliotheken: schaal 7