Website voorlezen

Leren, delen en creëren

Vacature accountmanager Bibliotheek Kennemerwaard

Gepubliceerd op: donderdag 07 december 2017
Leren, delen, creëren

 

Programma Zelfredzaamheid en participatie

Veel mensen komen niet uit bij de hulp die ze soms nodig hebben. De Bibliotheek vervult hierin een rol, bijvoorbeeld met informatievoorziening over zorg, laagdrempelige sollicitatiehulp, opvoedworkshops en het verwerven van basisvaardigheden, zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden.

 

Bibliotheek Kennemerwaard

is een ambitieuze organisatie die het bibliotheekwerk verzorgt voor de gemeenten Alkmaar, Castricum, Heerhugowaard en Bergen. De organisatie bestaat uit ongeveer 140 medewerkers en veel vrijwilligers. Er zijn 14 bibliotheekvestigingen. Daarnaast is er ook dienstverlening op tal van scholen en instellingen.
De bibliotheek daagt iedereen uit zichzelf te ontwikkelen, mee te doen in de maatschappij, andere mensen te ontmoeten en kennis en cultuur te beleven en te delen. De bibliotheek werkt nauw samen met lokale partners in educatie, leesbevordering en maatschappelijke initiatieven.

 

Wij zoeken een
Accountmanager
voor gemiddeld 20 uur per week

 

Wat verwacht de bibliotheek?

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van het (lokale) netwerk voor het programma Zelfredzaamheid en participatie. Je bent het aanspreekpunt voor culturele, onderwijs, welzijns- en maatschappelijke organisaties in ons werkgebied. Je luistert goed en vertaalt dat wat je hoort naar diensten, producten en/of activiteiten. Je bent alert op de mogelijkheid om projectengelden binnen te halen. Je maakt daarbij gebruik van je netwerk en je kennis van lokale (beleids)ontwikkelingen rondom het sociaal domein. Je bekijkt telkens hoe je samen met partners en burgers het best iets ter uitvoering kunt brengen. Zo lever je een bijdrage aan de uitvoering van ons meerjarenbeleidsplan:https://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/meerjarenbeleidsplan-2015-2018

 

Functie-eisen

 • HBO opleiding en werk- en denkniveau
 • Ervaring in beleidsontwikkeling en projectmanagement
 • Aantoonbare interesse in ontwikkelingen binnen het bibliotheek- en informatiewerk
 • Aantoonbare interesse voor het sociaal domein en daarbij behorende doelgroepen
 • Persoonskenmerken: ondernemend, verbindend, flexibel, kwaliteitsbewust
 • Competenties: samenwerkend, planmatig en doelgericht, zelfstandig, resultaatgericht, vernieuwend

 

Wat biedt de bibliotheek?

De bibliotheek biedt een afwisselende functie waarin je lokaal én regionaal actief bent. Onze cultuur is informeel. Er wordt volop ruimte geboden voor eigen initiatief en vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

 

Sollicitatie en informatie

 • Meer informatie? Mail of bel met Jan Kaldenbach,
 • Aanstelling is voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging of vaste aanstelling
 • Beloning is conform CAO Openbare Bibliotheken: schaal 9
 • Je sollicitatie voorzien van duidelijke motivatie én je CV kun je tot 27 december 2017 mailen naar het secretariaat t.a.v. Evelyne de Rijk,
 • Alleen sollicitaties voorzien van motivatie en cv worden in behandeling genomen
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 10 januari 2018