Feestelijke Opening de Bibliotheek op School

Gepubliceerd op: donderdag 05 oktober 2017
Feestelijke Opening de Bibliotheek op School

Basisschool De Brug

Afgelopen woensdag 4 oktober vierde basisschool De Brug in Akersloot met wethouder Kees Rood, alle klassen en leerkrachten de officiële start van de Bibliotheek op School. Om de samenwerking tussen bibliotheek en school extra te bekrachtigen, werd er een gezellig feest georganiseerd.

Feest op De Brug

De bibliotheekheks was van alles kwijt geraakt, de ketel met toverdrank was ontploft maar gelukkig hielpen de kinderen met het uitspreken van  toverspreuken. Alle kinderen van de school zongen samen het kinderboekenweeklied en dansten erbij. Met de handtekeningen onder de overeenkomst van Jan Kaldenbach van Bibliotheek Kennemerwaard, en Karin Kooij, directeur van De Brug was de aftrap compleet. Het was een geslaagde middag!

De Bibliotheek op School

De Bibliotheek op school is een intensieve meerjarige samenwerking tussen basisscholen en de bibliotheek. Doordat de bibliotheek en de scholen hun krachten bundelen en elkaars expertise en bewezen programma’s benutten, werken ze samen aan aantoonbare verbetering van onderwijsresultaten op het gebied van lees- en taalvaardigheid en informatie- en mediavaardigheden. Door deze vaardigheden op jonge leeftijd te versterken, gaan bibliotheek en scholen de strijd aan tegen laaggeletterdheid en dragen zo bij aan de mediawijsheid van burgers. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Vrij lezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven.

Ook de gemeente Castricum onderschrijft het belang van een goede taal- en leesvaardigheid.