Bibliotheek zoekt beroepen met vooroordelen

Gepubliceerd op: dinsdag 03 oktober 2017

Er zijn talloze beroepen waarbij je tegen vooroordelen aanloopt: vuilnismannen stinken, zusters zijn altijd zorgzaam, juffen en meesters zijn betweters, bibliothecaressen zijn saai, gevangenisbewaarders zijn corrupt en ambtenaren zijn lui. Iedereen die zich tijdens feestjes of eerste ontmoetingen weer moet verdedigen tegen deze stereotypen wordt opgeroepen zich te melden. Bibliotheek Kennemerwaard is voor het bijzondere evenement The Human Library op zoek naar mensen met een beroep dat te maken heeft met vooroordelen.

The Human Library vindt op 16 december 2017 plaats in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2). Op deze zaterdagmiddag zijn ‘levende’ boeken te leen. De levende boeken zijn mensen met een bijzonder, ontroerend, grappig of schokkend levensverhaal waaronder discriminatie, vooroordelen, stereotypen of buitensluiting. Bezoekers van de bibliotheek kunnen deze boeken 20 minuten lenen voor een één op één gesprek, waarin de ervaringen rond dit onderwerp worden besproken. Naast onderwerpen als (ex)gedetineerden, ouders van verslaafde kinderen, iemand met een depressie, een misbruikte vrouw of een jongen met het syndroom van Down zijn de organisatoren op zoek naar iemand met een beroep waarin hij of zij zelf regelmatig met vooroordelen te maken krijgt.

De ‘boeken’ krijgen op dinsdagavond 12 december in het gezelschap van alle begeleidende vrijwilligers een training. Op zaterdag 16 december zijn ze van 11.00 – 18.00 uur als boek te gast bij de bibliotheek. Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich tot 1 november aanmelden via .