Wandeling in de Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: maandag 11 september 2017
Wandeling in de Week van de Alfabetisering

Het was alweer de derde wandeling die Bibliotheek Kennemerwaard organiseerde voor iedereen, maar speciaal voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Op donderdagochtend 7 september vetrokken 2 groepen, beide begeleid door een gids van IVN, vanuit de bibliotheek aan de Gasthuisstraat voor een wandeling van anderhalf uur.

Het weer was prima (dat is toch altijd afwachten). Er was veel belangstelling voor de wandeling, o.a. van taalkoppels, mensen uit het AZC  met vrijwilligers van het Alkmaar Freedom House en ook van mensen die gewoon van wandelen houden.

De gidsen vertelden over Alkmaar én de natuur in en rond de stad. Dat leverde een leuk verhaal op: over de harddraverij en de Cadettenschool, maar ook over de oer-Hollandse eik, waarin veel beestjes leven. Zij lieten ook de twee oudste bomen in de Alkmaarderhout zien.

Na afloop werd er nog samen koffie en thee gedronken bij Café Con Libros in de bibliotheek. Zo konden deelnemers die tijdens de wandeling kennis met elkaar maakten, nog even napraten. Bij sommige groepjes was het zó gezellig, dat het leek of ze de hele middag zouden blijven zitten!