Praten over kunst

Wat is Praten over kunst?

Dit is een programma voor groepen volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal, zoals NT2-groepen en groepen nieuwkomers. Het is een programma waarin taal, kunst en ontmoeting samen gaan.
Het programma is door Stedelijk Museum Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard samen ontwikkeld.
Bij Praten over kunst gaan we samen naar schilderijen kijken. We gaan proberen zoveel mogelijk te zien en te noemen. Daarnaast gaan we ook onze nieuwsgierigheid en onze fantasie prikkelen bij het kijken.

Programma Praten over kunst

Groepen die meedoen aan Praten over kunst komen twee keer bij elkaar.
Eén keer op de plek waar de groep altijd bij elkaar komt, of in de bibliotheek.  Deze bijeenkomst wordt begeleid door een bibliotheekmedewerker. Tijdens deze bijeenkomst raken we vertrouwd met het onderwerp en de manier van kijken en praten.
De tweede keer bezoeken we samen het Stedelijk Museum in Alkmaar. Deze bijeenkomst wordt begeleid door een museumdocent. Tijdens deze bijeenkomst beleven we de echte schilderijen in het museum op dezelfde manier.

Wanneer?

Najaar van 2018. (exacte data volgen nog in juni 2018)
Kosten bedragen € 40,00 per groep

Extra informatie over Praten over kunst

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen:
Saskia Nyst (Stedelijk Museum):    of 072 548 97 89

Simone de Moel (Bibliotheek Kennemerwaard) : of 06 - 300 99 680

Aanmelden - Praten over kunst

Groepen kunnen zich aanmelden bij Evelyne de Rijk

Vermeld s.v.p. :

• Om welke groep het gaat
  • Hoeveel personen
  • Welke dag en welke tijd het handigst is voor de groep
  • Een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent

Wij gaan dan bekijken wat er mogelijk is en nemen contact met u op.