Praten over kunst

Gepubliceerd op: dinsdag 25 juli 2017
Praten over kunst

Wat is Praten over kunst?

Dit is een programma voor groepen volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal, zoals NT2-groepen en groepen nieuwkomers. Het is een programma waarin taal, kunst en ontmoeting samen gaan.
Het programma is door Stedelijk Museum Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard samen ontwikkeld.
Bij Praten over kunst gaan we samen naar schilderijen kijken. We gaan proberen zoveel mogelijk te zien en te noemen. Daarnaast gaan we ook onze nieuwsgierigheid en onze fantasie prikkelen bij het kijken.

Groepen die meedoen aan Praten over kunst komen twee keer bij elkaar.
Eén keer op de plek waar de groep altijd bij elkaar komt, of in de bibliotheek.  Deze bijeenkomst wordt begeleid door een bibliotheekmedewerker. Tijdens deze bijeenkomst raken we vertrouwd met het onderwerp en de manier van kijken en praten.
De tweede keer bezoeken we samen het Stedelijk Museum in Alkmaar. Deze bijeenkomst wordt begeleid door een museumdocent. Tijdens deze bijeenkomst beleven we de echte schilderijen in het museum op dezelfde manier.

Wanneer?

Van 23 september 2017 tot 22 januari 2018 is er voor 10 groepen ruimte om kosteloos mee te doen aan dit programma rond de tentoonstelling van Emanuel de Witte, Meester van het licht.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen:
Saskia Nyst (Stedelijk Museum):    of 072 548 97 89
Charlotte van Schijndel (Bibliotheek Kennemerwaard):   of  06 306 945 27

Groepen kunnen zich aanmelden bij Evelyne de Rijk

Vermeld s.v.p. :

• Om welke groep het gaat
  • Hoeveel personen
  • Welke dag en welke tijd het handigst is voor de groep
  • Een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent

Wij gaan dan bekijken wat er mogelijk is en nemen contact met u op.