In de schoolbank, een historisch tijdbeeld van vroeger tot nu

Gepubliceerd op: woensdag 31 mei 2017
oude schoolfoto

We zijn op zoek naar schoolfoto’s en klassenfoto’s van vroeger en nu, het maakt niet uit hoe oud ze zijn. Meestal vind je zelf dat je er vreselijk op staat maar je ouders vonden het prachtig! Werd je speciaal voor de foto in een nieuwe outfit naar school gestuurd of net nog even geknipt door de kapper? Of zijn er nog schoolfoto’s van je ouders en grootouders?

We verzamelen de foto’s digitaal om een mooi tijdsbeeld te maken op de Verhalentafels in de bibliotheken Alkmaar, Alkmaar de Mare, Bergen en Heerhugowaard. Interessant is vooral de veranderende mode en haardracht maar ook hoe ging men vroeger op de foto? Ook dat is in de loop der tijd veranderd. Help ons om een mooi tijdsbeeld neer te zetten en mail uw foto’s naar a.wolters@bknw of

Graag ontvangen we ze voor ons verhaal op de multitouchtafel in .jpg. Of kom langs in de bibliotheek om de foto te laten scannen.