Wandeling door de Oudorperhout

Gepubliceerd op: donderdag 18 mei 2017
Wandeling door de Oudorperhout

Het was een voorjaarswandeling, maar de temperatuur deed toch echt wel aan de zomer denken. Op dinsdagochtend 16 mei verzamelden alle deelnemers zich in de bibliotheek van Oudorp. De wandeling was bedoeld voor iedereen, maar vooral voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. De gidsen van de Stichting Oudorperhout hielden hier rekening mee. En als je het toch niet helemaal kon volgen, kon je nog even hulp vragen aan een van de taaldocenten die meeliepen of aan de medewerkers van de bibliotheek.

Het was een grote groep van 30 mensen. De wandeling naar Molen C gebeurde gezamenlijk. De gidsen hadden “kijkers” mee, die graag gebruikt werden. Ze wezen de groep op vogels (met hun jongen), mooie planten (de wilde orchidee) en stukjes geschiedenis van Alkmaar (de “drakentanden” uit de door de Duitsers in 1942 gebouwde verdedigingswerken rond Alkmaar en de plekken waar kastelen hebben gestaan). Er waren kikkers te horen en een klapwiekende zwaan die je zag opstijgen.

Bij de molen aangekomen was er koffie, thee en iets lekkers. De sfeer was gezellig en ontspannen. Er werd met elkaar gepraat en gelachen.

Na de koffie werd de groep gesplitst. Een groep werd door het hartelijke molenaarsechtpaar door de in bedrijf zijnde molen geleid. De andere groep liep verder de polder in. Dit werd afgewisseld, waarna we weer gezamenlijk naar de bibliotheek liepen.

De reacties waren positief. Net als de wandeling in september van vorig jaar was deze wandeling zeer geslaagd. Er waren zoveel aanmeldingen dat we meer dan het dubbele aantal mensen mee hadden kunnen nemen. Na de zomervakantie weer?!