Boek van de Toekomst

Gepubliceerd op: donderdag 23 maart 2017
Boek van de Toekomst

De leerlingen van het Stedelijk Dalton College Alkmaar doen mee aan het O&O project ‘Boek van de Toekomst’. Zij hebben van de Bibliotheek Alkmaar Centrum de opdracht gekregen om een boek te ontwerpen waaraan we kunnen zien hoe de leerlingen denken dat er over 100 jaar gelezen wordt. Zij hebben hiervoor onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van het boek en mogelijke technieken voor hun boek van de toekomst.

Voor het onderzoek zijn de leerlingen o.a. op excursie geweest naar de Bibliotheek en het Grafisch Atelier. Ook hebben de leerlingen in de Kaasfabriek kunnen werken aan hun eindproduct. De Kaasfabriek is een werkplaats die toegang geeft tot de nieuwste machines zoals 3D-printers, een laser- en vinylsnijder etc.

De eindpresentaties van dit project zullen in de Bibliotheek Alkmaar Centrum plaatsvinden tijdens de Boekenweek 2017. Tijdens deze week (van 27 maart - 2 april) worden de eindproducten hier tentoongesteld voor bezoekers van de Bibliotheek.

De presentaties en opening expositie zullen zijn op:
Datum: Maandag 27 maart 2017
Tijd: 15.00 – 17.00 uur