Feestelijke aftrap BoekStart in de Kinderopvang

Gepubliceerd op: maandag 16 januari 2017
Feestelijke aftrap BoekStart in de Kinderopvang

Op woensdag 25 januari, om 10.45 uur, vindt de feestelijke aftrap plaats van BoekStart in de Kinderopvang en de Bibliotheek op School bij kindcentrum De Zevensprong in Heerhugowaard. Een uitgelezen dag want op deze dag gaan de Nationale Voorleesdagen van start. Erna Winters van Bibliotheek Kennemerwaard, Saskia Snoek van Babbels en Wim Schölzel zetten hun handtekening onder een samenwerkingscontract. Met deze overeenkomst is het mogelijk voor kinderen en ouders om op school de nieuwste boeken te lezen. Consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard zijn binnen het Kindcentrum actief en ondersteunen docenten en pedagogische medewerkers van de kinderdagverblijven op het gebied van taal- en andere leesbevorderingsactiviteiten.

Feestelijke aftrap

De feestelijke aftrap en ondertekening van het contract vindt plaats op het kindcentrum De Zevensprong. Na de ondertekening gaat Muriël Burgering, van Muriels Workshop met de kinderen een vrolijke MeeSpeel Toneelvoorstelling maken. De hele dag staat in het teken van BoekStart.

De Familieschool

Op woensdag 1 februari, ook tijdens de Nationale Voorleesdagen, worden de feestelijkheden nog eens herhaald op de Familieschool in Heerhugowaard. Het officiële gedeelte van 11.30 tot 11.45 uur wordt ondersteund door Sharon Cijs die muziek maakt met de kinderen. Aansluitend is er een BoekStartmarkt georganiseerd door de bibliotheek en Babbels waarop ook Bruna aanwezig is.

Boekstart in de kinderopvang

Consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard zijn al actief op basisscholen in Heerhugowaard op het gebied van taal- en leesbevordering en mediawijsheid. Deze lijn wordt nu ook doorgezet op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Dit is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Heerhugowaard. BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen en ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.