Nieuwsberichten

Vrijwilligers gezocht voor woensdagmiddag en zaterdagochtend in bibliotheek Egmond

Bibliotheek Kennemerwaard (vestiging Egmond) is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om (1x per maand) op woensdagmiddag of op zaterdagochtend bezoekers te helpen hun weg te vinden in de bibliotheek.

Bezoekers kunnen woensdagmiddag en zaterdagochtend zelfstandig boeken lenen en inleveren. Wij vragen van de vrijwilligers om hen hierbij te ondersteunen.

Werkzaamheden:

We vragen de volgende werkzaamheden:

• Bezoekers begroeten
  • Klanten helpen bij de zelfservice
  • Materialen opruimen
  • Toezicht houden
  • Bezoekers attenderen op activiteiten
  • Beantwoorden van huishoudelijke vragen

Wie zoeken wij:

We zijn op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers:

• Representatief en klantvriendelijk
  • Affiniteit met mensen helpen
  • Flexibel in het afwisselen van werkzaamheden
  • (Ongeveer 1x per maand) op woensdagmiddag beschikbaar van 13.00-17.00 uur of op zaterdag van 10.00-13.00 uur of een deel ervan
  • Woonachtig in Egmond (of directe omgeving)
  • Bereid om zich te committeren aan de waarden en normen van de Bibliotheek Kennemerwaard

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

• Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Een kerstattentie
  • Jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst
  • Deskundigheidsbevordering

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Laura Bras (consulent vrijwilligers)

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.