Resultaten 1 - 5 van 18

Gepubliceerd op: maandag 17 juni 2019

Het afgelopen jaar heeft een aantal groepen meegedaan aan Groeten uit Alkmaar. Bij Groeten uit Alkmaar praten deelnemers met elkaar over hun lievelingsplek in hun woonplaats Alkmaar. Tijdens de volgende bijeenkomst gaat het over hun lievelingsplek in het geboorteland of uit hun jeugd. Deze plekken en het gevoel dat daarbij hoort, schilderen de deelnemers op een doek. Alle doeken samen vormen uiteindelijk samen een schilderij. De schilderijen die tot nu toe zijn gemaakt, zijn te zien op een beeldscherm in de bibliotheek aan de Gasthuisstraat (als u binnenkomt aan uw linkerhand).

Kom eens kijken! Ze zijn heel mooi geworden!

Voor groepen die interesse hebben om mee te doen: neem contact op met Charlotte van Schijndel. Dan bespreken we de mogelijkheden.
 06 63069427 of

Gepubliceerd op: donderdag 23 mei 2019

Afgeschreven apparatuur van Bibliotheek Kennemerwaard krijgt een tweede kans. De gedoneerde PC's, monitoren en printers afkomstig van verschillende vestigingen zijn geschonken aan Stichting ICTvanafMorgen in Alkmaar. Zij refurbishen afgeschreven ICT-apparatuur van bedrijven, en doen dit door te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer weten? Kijk dan op https://ictvanafmorgen.nl/

Gepubliceerd op: maandag 20 mei 2019

Met trots presenteren wij ons jaarverslag 2018 als een e-magazine.

Een verslag van een jaar met een grote verscheidenheid aan activiteiten en ontwikkelingen.

Veel plezier bij het lezen van ons jaarverslag.

Gepubliceerd op: woensdag 15 mei 2019

KunstPraat is een programma, ontwikkeld door Stedelijk Museum Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard, waarin taal, kunst en ontmoeting samen gaan. Het is een programma voor volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal zoals NT-2 groepen en nieuwkomers.

Bij KunstPraat leggen deelnemers op verschillende manieren een link tussen taal en kunst. Ze koppelen woorden aan schilderijen en presenteren hun bevindingen en (persoonlijke) verhalen aan elkaar. Hiermee zijn ze actief bezig met hun woordenschat. Een manier om te oefenen met (nieuwe) Nederlandse woorden en de collectie van Stedelijk Museum Alkmaar en elkaar op een andere manier te leren kennen.

Voor wie is KunstPraat?

KunstPraat is bedoeld voor volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het programma is geschikt voor alle niveaus. Er kunnen maximaal 15 cursisten geplaats worden in één groep. Deelname bedraagt € 40,- per groep. Dit is inclusief alle benodigde materialen en museumbezoek.

Aanmelden en meer informatie

Interesse in het project of meer informatie? Neem dan contact op met Simone de Moel, coördinator KunstPraat bij Bibliotheek Kennemerwaard. Simone is per mail te bereiken via .

Gepubliceerd op: maandag 29 april 2019

In de bibliotheek van Bergen is elke donderdag het Open Leer Centrum (OLC). In het OLC kan iedereen komen die de Nederlands taal wil verbeteren. Je kunt er terecht met al je vragen over lezen, schrijven, rekenen of de computer. Je krijgt deskundige hulp en tips of begeleiding bij je huiswerk. Je kunt met de taal oefenen op de computer. In de bibliotheek zijn materialen en computers die je kunt gebruiken. Maar  je kunt ook je eigen boeken of huiswerk meenemen.

Er is geen vast programma. Aanmelden is niet nodig. Meedoen is gratis.
Wees welkom en loop vrijblijvend eens binnen bij OLC.

Dag en tijd: elke donderdag van 13.00-15.00 uur

Het OLC is een samenwerking van Taalhuis Bergen en ROC Kop van Noord-Holland.

Meer informatie : Taalhuis Bergen