Resultaten 1 - 5 van 10

Printen voor publiek niet mogelijk

Gepubliceerd op: maandag 07 augustus 2017

Update 14 augustus: in de huidige situatie is het nog niet mogelijk om te printen in Alkmaar de Mare, Heerhugowaard Centrum, Bergen, De Rijp, Castricum. Scannen en kopiëren is wel mogelijk.

In verband met vervanging van de publieksprinters in onze vestigingen in Alkmaar Centrum en Alkmaar De Mare, is het op dit moment niet mogelijk om te printen. Vanaf 8 augustus geldt dit ook voor de vestigingen Heerhugowaard Centrum en Bergen. En vanaf 9 augustus voor De Rijp, Castricum en Akersloot. Kopiëren en scannen is wel mogelijk. Wij doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Wij hopen op uw begrip.

Praten over kunst

Gepubliceerd op: dinsdag 25 juli 2017

Wat is Praten over kunst?

Dit is een programma voor groepen volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal, zoals NT2-groepen en groepen nieuwkomers. Het is een programma waarin taal, kunst en ontmoeting samen gaan.
    Het programma is door Stedelijk Museum Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard samen ontwikkeld.
    Bij Praten over kunst gaan we samen naar schilderijen kijken. We gaan proberen zoveel mogelijk te zien en te noemen. Daarnaast gaan we ook onze nieuwsgierigheid en onze fantasie prikkelen bij het kijken.

Groepen die meedoen aan Praten over kunst komen twee keer bij elkaar.
    Eén keer op de plek waar de groep altijd bij elkaar komt, of in de bibliotheek.  Deze bijeenkomst wordt begeleid door een bibliotheekmedewerker. Tijdens deze bijeenkomst raken we vertrouwd met het onderwerp en de manier van kijken en praten.
    De tweede keer bezoeken we samen het Stedelijk Museum in Alkmaar. Deze bijeenkomst wordt begeleid door een museumdocent. Tijdens deze bijeenkomst beleven we de echte schilderijen in het museum op dezelfde manier.

Wanneer?

Van 23 september 2017 tot 22 januari 2018 is er voor 10 groepen ruimte om kosteloos mee te doen aan dit programma rond de tentoonstelling van Emanuel de Witte, Meester van het licht.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen:
    Saskia Nyst (Stedelijk Museum):    of 072 548 97 89
    Charlotte van Schijndel (Bibliotheek Kennemerwaard):   of  06 306 945 27

Groepen kunnen zich aanmelden bij Evelyne de Rijk

Vermeld s.v.p. :

• Om welke groep het gaat
    • Hoeveel personen
    • Welke dag en welke tijd het handigst is voor de groep
    • Een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent

Wij gaan dan bekijken wat er mogelijk is en nemen contact met u op.

Uitslag Groot Alkmaars Dictee

Gepubliceerd op: dinsdag 04 juli 2017

Het Groot Alkmaars Dictee was afgelopen zaterdag weer een succes! Zo'n 50 dicteetijgers (inclusief prominenten) schreven mee; het dictee werd dit keer geschreven en gepresenteerd door Jan Rot. Hieronder volgen de winnaars in de verschillende categorieën en de volledige tekst van het dictee.

PROMINENTEN

16 ft – David Klaver
    18 ft – Hester Veenhuizen
    21 ft – Christian Schouten

OPEN (beste buitenpoorter)

5 ft – Pieter van Diepen – Leiden

VICTORIE (beste Alkmaarder)

21 ft – Ilse Luijt
    22 ft – Margo Kos
    23 ft – Miranda Vos

Aantal deelnemers: 42
    Gemiddeld aantal fouten: 33

De tekst zoals die is voorgedragen

• Opening De Vlieger

Feest op basisschool De Vlieger

Gepubliceerd op: vrijdag 23 juni 2017

Afgelopen donderdagmiddag 22 juni vierden De Vlieger in Alkmaar ’s middags met alle klassen en leerkrachten de officiële start van de ‘Bibliotheek op School’. Sinds januari 2016 werkt De Vlieger samen met de bibliotheek, maar een officiële start was er nog niet geweest. Om de samenwerking te bekrachtigen, werd dit officiele openingsfeest georganiseerd.

Tijdens het feest hield de directrice van De Vlieger, Hanneke Miedema, een toespraak, zongen de kleuters een boekenlied, las consulente Rowan Olierook een verhaal voor over een ezel die kan lezen en stapten twee boekenwormen uit een groot boek om het officiële startsein voor de ‘Bibliotheek op School’ te geven. Het feest was compleet toen Jan Kaldenbach, van Bibliotheek Kennemerwaard, en Hanneke Miedema hun handteking onder de overeenkomst plaatsten. De Vlieger ontving daarnaast een gevelbordje en de felicitaties van PvdA-raadslid Tineke Komen. Het was een gezelige en geslaagde middag!

De nieuwe boeken die werden door de kinderen met veel gejuich ontvangen. Ze kunnen niet wachten om ze allemaal te lezen!

• Vrijwilligers Taal voor het Leven

Vrijwilligers ontvangen certificaat Taal voor het Leven

Gepubliceerd op: donderdag 01 juni 2017

Op maandag 29 mei heeft raadslid Dominique Dubois (OPA) aan vrijwilligers die de Basistraining Taal voor het Leven hebben afgerond de certificaten uitgereikt. Ze benadrukte in haar woordje het belang van goed kunnen lezen en schrijven en de inzet van vrijwilligers om mensen te ondersteunen voor wie dat moeilijk is.