Resultaten 1 - 5 van 39

Gepubliceerd op: maandag 15 oktober 2018

Gastvrouw en/of –heer voor Zorgcentrum de Marke

Bibliotheek Kennemerwaard heeft in verschillende zorgcentra een kleine bibliotheek. Voor de bibliotheek in zorgcentrum de Marke in Bergen zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om 1x in de 2 weken op dinsdag 10.00-11.00 uur de bibliotheek in dit zorgcentrum te bemannen.

Werkzaamheden:
- Bezoekers begroeten
- Innemen en uitlenen van materialen
- Boeken op de kamers langsbrengen van klanten die niet zelfstandig naar de bibliotheek kunnen komen
- Een praatje en kopje koffie houden met de klanten
- 2x per jaar helpen met het wisselen van de hele collectie (boeken in dozen klaarzetten en nieuwe boeken in kasten plaatsen)

We zijn hiervoor op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige vrijwilliger:
- Representatief en klantvriendelijk
- Affiniteit met (oudere) mensen helpen
- 1x in de 2 weken beschikbaar op dinsdag van 10.00-11.00 uur
- Woonachtig in Bergen (of directe omgeving)

Wat bieden wij onze vrijwilligers?
- Een gratis bibliotheeklidmaatschap
- Een kerstattentie
- Jaarlijks een gezellige bijeenkomst
- Deskundigheidsbevordering

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Laura Bras (consulent vrijwilligers) via

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.

Gepubliceerd op: donderdag 11 oktober 2018

Van half september tot begin oktober hebben zeven leerlingen van het Bonhoeffer College een intensieve training ‘Taal voor het leven’ gevolgd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 3 oktober ontvingen zij uit handen van wethouder Ron de Haan een certificaat. Het project Taalmaatjes is een samenwerking van Taalhuis Castricum, Bonhoeffer College en de landelijke stichting Lezen & Schrijven, opgericht door Prinses Laurentien en bedoeld om laaggeletterdheid in Nederland terug te dringen.

Primeur Taalmaatjes op het Bonhoeffer College

Het is voor het eerst in Nederland dat jonge mensen worden opgeleid als Taalmaatje. De wethouder was dan ook verheugd dat de gemeente Castricum deze primeur heeft.
Ook rector mevrouw Marga Nievelstein was trots op de zeven leerlingen. Ze hoopt dat ze een voorbeeld zijn voor andere leerlingen om ook Taalmaatje te worden.
De zeven gecertificeerde leerlingen gaan binnenkort mensen begeleiden die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen, spreken of hun digitale vaardigheden willen verbeteren.

Taalhuis Castricum

Mensen met een taalvraag kunnen vrijblijvend terecht bij Taalhuis Castricum in de bibliotheek (Geesterduinweg 1). Elke vrijdag is er een inloopspreekuur. Bij het adviesgesprek wordt gekeken waar behoefte aan is en welke (gratis) ondersteuning of activiteit daar het beste bijpast. Tijd: 11.00-12.00 uur. Ook kan men mailen naar

Gepubliceerd op: donderdag 27 september 2018

Luuk Grossouw is één van de winnaars geworden van de landelijke VakantieBieb wedstrijd. Op woensdag 26 september kreeg hij uit handen van bibliotheekmedewerkster Claudia Oudejans, in de vestiging van Bibliotheek Kennemerwaard in de Rijp, een mini iPad overhandigd.

Wedstrijd VakantieBieb

De landelijke online bibliotheek heeft in de zomer kinderen opgeroepen om mee te doen aan een wedstrijd. Op een ansichtkaart konden zij aan geven welk boek uit de VakantieBieb ze het leukste boek vonden en waarom. De drie winnende inzendingen kregen als prijs een iPad mini.  Luuk heeft in de zomer het boek Hannes Hunebed van Aaron Reynolds gelezen en op mooie kaart geschreven en getekend waarom hij dit boek zo leuk vond. Met deze inzending werd hij een winnaar van de iPad mini.

VakantieBieb

Dit jaar stonden er 62 mooie titels in de VakantieBieb. De app is geactiveerd door 116.000 mensen en er waren  231.000 actieve gebruikers. In totaal werden er maar liefst 1,8 miljoen e-books gedownload waarvan 627.000 jeugdtitels.

Gepubliceerd op: maandag 03 september 2018

Het programma voor de Waardse Senioren is weer bekend. U kunt het programmaboekje pdfHIER bekijken.
Het inschrijven voor het programma vind plaats op vrijdagmiddag 14 september in hal van Bibliotheek Heerhugowaard, vanaf 13.30 uur

pdfInschrijfformulier

Gepubliceerd op: maandag 06 augustus 2018

Met ingang van zaterdag 1 september is de bibliotheek in Oudorp ook op zaterdag open. U kunt van 11.00 tot 14.00 uur terecht in de bibliotheek door de inzet van enthousiaste vrijwilligers. U kunt dan boeken lenen en terugbrengen en uw gereserveerde boeken ophalen. Ook kunt u de nieuwste kranten en tijdschriften lezen of gebruik maken van gratis Wi-Fi.

Low Service

De bibliotheek is iedere zaterdag open van 11.00 tot 14.00 uur. Er zijn dan vrijwilligers aanwezig die u kunnen helpen bij het inleveren en lenen van boeken en andere materialen, wij noemen dit low-service. Dit betekent dat het niet mogelijk is om uw bibliotheek gerelateerde vragen te stellen maar dat u verder van veel faciliteiten gebruik kunt maken.

Er is géén bibliotheekpersoneel aanwezig voor klantenservice, informatie en advies.
Voor al deze zaken kunt u terecht tijdens de openingstijden van maandag tot en met vrijdag. Dan wordt de bibliotheek bemand door een bibliotheekmedewerker.

Feest op zaterdag 1 september

We vieren een klein feestje op 1 september. Er staat koffie / thee voor u klaar met wat lekkers. De eerste 50 bezoekers ontvangen een leuke biebtas en voor kinderen staat de grabbelton klaar.

Wij zien u graag

U bent van harte welkom in onze bibliotheek in Oudorp, Oudorperplein 23 in Alkmaar.
Van maandag tot en met vrijdag is de bibliotheek geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur.