Resultaten 1 - 4 van 4

Wandeling door de Oudorperhout

Gepubliceerd op: donderdag 18 mei 2017

Het was een voorjaarswandeling, maar de temperatuur deed toch echt wel aan de zomer denken. Op dinsdagochtend 16 mei verzamelden alle deelnemers zich in de bibliotheek van Oudorp. De wandeling was bedoeld voor iedereen, maar vooral voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. De gidsen van de Stichting Oudorperhout hielden hier rekening mee. En als je het toch niet helemaal kon volgen, kon je nog even hulp vragen aan een van de taaldocenten die meeliepen of aan de medewerkers van de bibliotheek.

Het was een grote groep van 30 mensen. De wandeling naar Molen C gebeurde gezamenlijk. De gidsen hadden “kijkers” mee, die graag gebruikt werden. Ze wezen de groep op vogels (met hun jongen), mooie planten (de wilde orchidee) en stukjes geschiedenis van Alkmaar (de “drakentanden” uit de door de Duitsers in 1942 gebouwde verdedigingswerken rond Alkmaar en de plekken waar kastelen hebben gestaan). Er waren kikkers te horen en een klapwiekende zwaan die je zag opstijgen.

Bij de molen aangekomen was er koffie, thee en iets lekkers. De sfeer was gezellig en ontspannen. Er werd met elkaar gepraat en gelachen.

Na de koffie werd de groep gesplitst. Een groep werd door het hartelijke molenaarsechtpaar door de in bedrijf zijnde molen geleid. De andere groep liep verder de polder in. Dit werd afgewisseld, waarna we weer gezamenlijk naar de bibliotheek liepen.

De reacties waren positief. Net als de wandeling in september van vorig jaar was deze wandeling zeer geslaagd. Er waren zoveel aanmeldingen dat we meer dan het dubbele aantal mensen mee hadden kunnen nemen. Na de zomervakantie weer?!

Boek van de Toekomst

Gepubliceerd op: donderdag 23 maart 2017

De leerlingen van het Stedelijk Dalton College Alkmaar doen mee aan het O&O project ‘Boek van de Toekomst’. Zij hebben van de Bibliotheek Alkmaar Centrum de opdracht gekregen om een boek te ontwerpen waaraan we kunnen zien hoe de leerlingen denken dat er over 100 jaar gelezen wordt. Zij hebben hiervoor onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van het boek en mogelijke technieken voor hun boek van de toekomst.

Voor het onderzoek zijn de leerlingen o.a. op excursie geweest naar de Bibliotheek en het Grafisch Atelier. Ook hebben de leerlingen in de Kaasfabriek kunnen werken aan hun eindproduct. De Kaasfabriek is een werkplaats die toegang geeft tot de nieuwste machines zoals 3D-printers, een laser- en vinylsnijder etc.

De eindpresentaties van dit project zullen in de Bibliotheek Alkmaar Centrum plaatsvinden tijdens de Boekenweek 2017. Tijdens deze week (van 27 maart - 2 april) worden de eindproducten hier tentoongesteld voor bezoekers van de Bibliotheek.

De presentaties en opening expositie zullen zijn op:
    Datum: Maandag 27 maart 2017
    Tijd: 15.00 – 17.00 uur
    Plaats: Bibliotheek Alkmaar Centrum

Lekker lezen! Met buurthuis de Ezel en de bieb

Gepubliceerd op: donderdag 02 maart 2017

Wil je graag lezen, maar heb je daar moeite mee?

Kom dan naar de leeskring!

Wij lezen samen boeken voor volwassenen in eenvoudig Nederlands. Met koffie erbij maken we er een gezellige ochtend van.

Wanneer:

Vanaf woensdag 1 maart t/m 19 april en van 10 mei t/m 31 mei iedere woensdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur.

Waar:

In Buurthuis De Ezel, Fabritiuspark 20 Heerhugowaard
    tel. 072 - 571 76 25

Deelname is gratis.

De community is onze collectie meerjarenbeleidsplan 2015 – 2018

Gepubliceerd op: dinsdag 21 april 2015

Met het meerjarenbeleidsplan 2015 – 2018 richten wij ons op vernieuwing en innovatie. Om op deze manier met Bibliotheek Kennemerwaard aan de top van het bibliotheekwerk te blijven staan.

Niet omdat wij de beste willen zijn, maar omdat de inwoners van onze gemeenten een excellente bibliotheekvoorziening verdienen die ze helpt zichzelf te ontwikkelen.

Bibliotheek Kennemerwaard daagt iedereen uit zichzelf te ontwikkelen, mee te doen in de maatschappij, andere inwoners te ontmoeten en cultuur en kennis te beleven en te delen. Bibliotheek Kennemerwaard is het centrum voor leren, delen en creëren.

De bibliotheek staat midden in de samenleving en is voortdurend in beweging. Met nieuwe activiteiten proberen we nieuw publiek te bereiken.

In het meerjarenbeleidsplan 2015 – 2018 staan onze speerpunten van beleid in 4 programmalijnen geformuleerd:

-      Taal- en leesbevordering
    -      Participatie en zelfredzaamheid
    -      Terugdringen laaggeletterdheid
    -      Leven lang leren

Deze programmalijnen geven invulling aan de maatschappelijke opdracht van de bibliotheek en sluiten aan op de collegeprogramma’s van de betrokken gemeenten.

Bibliotheek Kennemerwaard zal zich steeds meer en op een andere manier ten dienste stellen van de maatschappij, van de community. Veel inwoners hebben kennis die zij graag beschikbaar willen stellen en inzetten ten behoeve van andere inwoners. Anders gezegd: de community is onze collectie.

Klik op onderstaande link voor de volledige tekst van het meerjarenbeleidsplan

Meerjarenbeleidsplan 2015 - 2018

pdf PDF De community is onze collectie