Nieuws

Bibliotheek Kennemerwaard zoekt een stagiair(e) Communicatie 

Stage

(meewerkstage 4 – 5 dagen per week) 

Binnen het team Marketing & Communicatie is een uitdagende stageplek beschikbaar. Het vijfkoppige team is onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering voor de promotie van activiteiten en marketingacties. 

Bibliotheek Kennemerwaard is een ambitieuze organisatie die het bibliotheekwerk verzorgt in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. In deze gemeentes hebben we 14 vestigingen. Bij Bibliotheek Kennemerwaard werken ca. 150 medewerkers. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief. Bibliotheek Kennemerwaard levert betrouwbare en blik verruimende informatie, is lokaal een onmisbare partner voor leesbevordering, educatie en maatschappelijke initiatieven. En biedt een aantrekkelijk podium voor cultuur, ontmoeting en debat. Ons werk doen wij voor en met inwoners. Daarbij vragen we ons voortdurend af op welke vraag de bibliotheek een antwoord is. Door deze vraag steeds opnieuw aan onszelf en onze omgeving te stellen, zijn wij continu in ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Je werkt dagelijks aan het promoten van onze activiteiten en projecten. Hiervoor schrijf je pakkende teksten voor onze (online) agenda, persberichten en socials. Iedereen van 0 tot 100 (en ouder) is welkom bij de bibliotheek. Het is daarom belangrijk om je goed te kunnen inleven in de diverse doelgroepen. Weet jij de juiste tone of voice bij diverse doelgroepen te raken? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Ook verzorg je samen met collega's de marketingcommunicatiemiddelen rondom diverse activiteiten en projecten, zoals posters, flyers en (online) advertenties. Daarnaast zorg je ervoor dat de activiteiten ook online goed zichtbaar zijn. Je ondersteunt de webredacteur bij de publicatie en verspreiding van online content via de website, socials en digitale nieuwsbrieven. 

Wie zoeken wij?

Je kan zelfstandig werken maar je weet ook wat samenwerken is. Je durft te ondernemen en je actief op te stellen. Je volgt een opleiding in de richting van Marketing en/of Communicatie. Daarnaast ben je creatief, kom je met oplossingen en weet je ons publiek te bereiken en te binden.  

Wat bieden wij?

Je krijgt een afwisselende meewerkstageplek, waar zeker ruimte is voor initiatief. Je werkt in een informele sfeer met leuke collega’s en deelt onze maatschappelijke ambities. Onze voorkeur heeft een stageperiode van september 2022 tot januari/februari 2023. Maar een andere periode behoort ook tot de mogelijkheden.

Reageren

Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Rita van Muiswinkel, Communicatieadviseur, 06 – 102 816 65. Je kunt je sollicitatie voorzien van motivatie en CV mailen naar