Nieuws

Groots Alkmaar over geschiedenis en monumenten

Groots Alkmaar over geschiedenis en monumenten

Het is de tiende uitzending van Groots Alkmaar, dit keer opgenomen in het monumentale pand “De Dieu” aan de Langestraat in Alkmaar. De tiende uitzending van Groots Alkmaar is vanaf 1 september te zien op Alkmaar Centraal, dagelijks om 11.00 en om 23.00 uur. 

Open Monumentendag

In het weekend van 10 en 11 september zijn de Open Monumentendagen. Voor de redactie van Groots Alkmaar aanleiding in de uitzending aandacht te besteden aan verschillende “geschiedenis“ onderwerpen. Zo vertelt Astrid Tromp (“Mrs De Dieu”) over de geschiedenis van het pand waar deze uitzending is opgenomen..

Opgravingen Munnikenweg

Presentator Hugo Koeman interviewt stadsarcheologe Nancy de Jong over de opgravingen die gedaan zijn en worden n.a.v. de herstrating van de 750-jarige Munnikenweg. Met recht een monument dus. 

Geschiedenis van Alkmaar

Carol Korringa, voorzitter van de Historische Vereniging Alkmaar houdt een bevlogen verhaal over het belang van kennis over de geschiedenis van de stad. Om zo richting te kunnen geven aan de toekomst.
De geschiedenis van Alkmaar wordt letterlijk zichtbaar als je kijkt naar de grenzen van de stad. Piet Mulder en Theo Vries vervolgen in deze uitzending hun route langs de huidige stadsgrenzen.

Nieuwkomers

In de nieuwe serie “Nieuwkomers in Alkmaar” vertelt de 84-jarige inwoner van Alkmaar Frans Pfaff aan Jane de la Fosse hoe het was om als 14-jarige jongen met het gezin vanuit het toenmalig Nederlands Indië in de Alkmaarse wijk Overdie te komen wonen.

De minuut van…

In de rubriek “de minuut van” opnieuw oproepen van Alkmaarders voor interessante activiteiten. Dit keer Linda Frans en Audry Chin van Tropenvrienden, Tilly Bestevaer van Dialoog-Taalhulp en Sacha Zuiderduin (projectleider 450 jaar Alkmaars Ontzet).

Uitzending Groots Alkmaar 

De nieuwe uitzending van Groots Alkmaar is vanaf 1 september te zien bij Alkmaar Centraal, dagelijks om 11.00 en om 23.00 uur. Dit programma én de voorgaande edities zijn ook te bekijken via de website www.grootsalkmaar.nl. Daar is ook achtergrondinformatie te vinden over alles wat in de uitzending aan de orde komt.

 

Over Groots Alkmaar

Groots Alkmaar, een programma voor en door senioren over kunst, cultuur, historie en natuur, is een initiatief van het ABC Huis (Artiance, Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard)

abc huis logo rgb