Culturele instellingen trekken met MOVE THE CITY de wijk in

move the city
Er komt een nieuw festival in Alkmaar: MOVE THE CITY. In dit jaarlijks terugkerende festival bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken samen de wijk in voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. MOVE THE CITY is een zomerfestival dat elk jaar in een ander deel van Alkmaar neerstrijkt. Dit jaar gaat het festival een eerste ontmoeting aan met De Mare. Deze pilot-versie vindt plaats van 8 t/m 10 juli 2022.

Met MOVE THE CITY kun je lekker meedoen of gewoon kijken en er is programma voor jong en oud. Deze pilot-versie kun je onder andere proeven aan circus, korte familievoorstellingen, huiskamertours met muzikale verrassingen, een vertelling gebaseerd op Rembrandt’s schilderij De Vaandeldrager, kleine exposities en kinderworkshops.

Huiskamers gezocht

Voor de huiskamertours is MOVE THE CITY nog op zoek naar een paar huiskamers rondom winkelcentrum De Mare. Lijkt het je leuk om jouw woonkamer om te toveren tot podium en heb je altijd al een artiest tussen de schuifdeuren gewild? Meld je dan aan via . Wie weet komen we bij jou spelen!

De eerste aanzet van MOVE THE CITY is 8 t/m 10 juli in winkelcentrum De Mare. Vrijdag 8 juli van 18:00 – 22:00, zaterdag 9 en zondag 10 juli van 12:00 – 18:00.
MOVE THE CITY is gratis toegankelijk, voor sommige onderdelen betaal je een kleine prijs. Info en tickets op movethecity.nl. MOVE THE CITY is een project van Karavaan, Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance. En wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.

Vrijwilligers gezocht

Voor deze pilot zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die ons deze dagen kunnen helpen met verschillende taken op het festival, dat plaatsvindt in en rondom winkelcentrum de Mare.

Dagen en tijden:

- vrijdag 8 juli 16.00-23.00 (festival van 18.00-22.00)
- zaterdag 9 juli 10.00-19.00 (festival van 12.00-18.00)
- zondag 10 juli 10.00-19.00 (festival van 12.00-18.00)

Wie of wat zoeken we?
- Sterke handen voor de op- en afbouw
- Publieksbegeleiders
- Kassamedewerkers
- Stage- en locatiemanagers
- Hulp bij Huis-aan-huis verspreiding voorafgaand aan het festival

We zullen werken met verschillende shifts dus heb jij een paar uurtjes of meer over en
wil je ons helpen dit tot een succes te maken?
Geef je dan nu op via info@movethecity.nl